Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić: Opsluženo 1,5 miliona putnika – stabilnost, članstvo u NATO i promocija razlozi impozantnih rezultata

Na crnogorskim aerodromima Tivat i Podgorica od početka godine do 12. avgusta, opsluženo je rekordnih milion i po putnika, što je 170 hiljada više nego lani, kazao je za Pink M direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić. Politička stabilnost, ulazak u NATO, te dobra promocija Crne Gore kao turističke destinacije, razlozi su ovih impozantnih rezultata, objašnjava Orlandić. On očekuje da će do kraje godine prema trenutnim projekcijma biti prevezeno dva i po miliona putnika.

Podaci o prometu putnika i aviona, prema riječima Orlandića, pokazatelj su naporanog rada zaposlenih i ulaganja u prethodnom periodu.

„Mogu reći da smo imali 170 hiljada putnika više do 12. avgust u odnosu na prošlu godinu i što je jako bitno da je ovo još jedna godina rekorda, kao što je bila i prošla. Ove godine ćemo sigurno doseći cifru od 2 i po miliona putnika što je izuzetna brojka za cijelu državu, ne samo za aerodrom“, rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, Aerodromi su u prvoj polovini godine imali 25 odsto veću dobit, nego što je bila prošle godine.

“To znači da smo neke stvari smanjili, dok smo ulaganje u opremu i stvari koje dugoročno mogu da se isplate uspjeli da podstaknemo”, dodaje on.

Politička stabilnost, ulazak u NATO, te konstantan rad države na promociji Crne Gore kao turističke destinacije, razlozi su impozantnih rezultata Aerodroma, smatra Orlandić.

„Mislim da ta politička stabilnost i generalno sve što radi država Crna Gora na promociji države i destinacije u svakom mogućem planu i turističkom, privrednom i političkom čini da država Crne Gora bude jako interesantna“, naglašava direktor Aerodroma.

No, i kvalitet usluge, na čijem unaprjeđenju se konstandno radi, dodaje Orlandić, privukao je na naše tršište i nove avio kompanije.

„Ne treba zaboraviti da se iz Crne Gore i u Crnu Goru na današnji dan dolazi sa preko 50 destinacija, to se nikad u istoriji Crne Gore nije desilo, tako da smo svi zajedno uspjeli da Crnu Goru učinimo avio dostupnijom i što je jako bitno čini mi se da smo kvalitet usluge na aerodromima Crne Gore značajno unaprijedili“, kazao je Orlandić.

Kroz Aerodrom Podgorica prošlo je preko 727 hiljada putnika, 105 hiljada više u odnosu na prošlogodišnji uporedni period, dok je kroz tivatski aerodrom gotovo 40 hiljada više.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve