Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić odgovorio Nurkoviću: Vjerujem da Vam nije namjera da narušavate imidž Aerodroma

On u izjavi za javnsot dostavljenoj medijima navodi da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž JP Aerodroma, i podsjeća da je ovo državno preduzeće posluje više nego uspješno

Izjava ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da se JP Aerodromi Crne Gore ne daju u zakup zato što nema novca za njihov razvoj, već zbog toga što to preduzeće nema kvalitetan menadžment koji bi znao da njima upravlja i da ga razvija izazvala je reakciju izvršnog diretora crnogorskih Aerodroma Danila Orlandića. On u izjavi za javnsot dostavljenoj medijima navodi da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž JP Aerodroma, i podsjeća da je ovo državno preduzeće posluje više nego uspješno.

Orlandić

Orlandić ističe da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da izjavama o Aerodromima Crne Gore narušava imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se ministar toliko zalaže.

“Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u Vašem resoru. Bez namjere da se upuštam u medijsku raspravu, ali zarad javnosti, ukazaću na rezultate koje je postigao “menadžment bez vrlina”. Aerodromi Crne Gore su od početka svog funkcionisanja uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona eura”, naveo je Orlandić.

Istakao je da je u odnosu na 2016. godinu 800.000 putnika više, a profit je udvostručen u odnosu na 2017. godinu i iznosi 10 miliona eura prije oporezivanja.

Orlandić podsjeća Nurkovića da je na tivatskom aerodromu ljetos počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti četrdesetogodišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat – nadamo se uspješno. Uspjeli smo da ispregovaramo i uvedemo 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države ali i društva uopšte”, kazao je Orlandić.

Neki od giganata avio industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi: Ryanair, Wizzair i Easyjet.

“Podsjetićemo Vas da Odbor direktora ACG bira i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra, dakle Vas lično. Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora direktora zajedno sa izvršnim menadžmentom opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada. Na kraju, naša je želja da uz iskrenu saradnju budemo kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana”, zaključio je Orlandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Penzioner
13.12.2019-16:13 16:13

Veoma mlak demant Nurkovicu

oooo
14.12.2019-13:00 13:00

A o dugovanju radnicima i sudskim procesima ni rijec? A i ova besjeda ministru bez imalo hrabrosti. Pa ni o dugovanjima MNA prema ACG?