Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Tuzi: Obezbijediti pretpostavke za finansijsku podršku prioritetnih projekata

Kako su saopštili iz Opštine Tuzi, Đelošaj je predstavio razvojne projekte koji se odnose na unaprjeđenje putne i druge komunalne infrastrukture, projekte od lokalnog, regionalnog i državnog značaja, uz očekivanje kreditne podrške IRF-a realizaciji strateških prioriteta te opštine

Delegacija Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF), na čelu sa predsjednikom Odbora direktora IRF-a Velizarom Kaluđerovićem i izvršnom direktoricom Irenom Radović, bila je danas u radnoj posjeti Opštini Tuzi, gdje je sa predsjednikom Opštine Nikom Đelošajem, i njegovim saradnicima razgovarano o intenziviranju saradnje i snaženju razvojnog potencijala Opštine.

Kako su saopštili iz Opštine Tuzi, Đelošaj je predstavio razvojne projekte koji se odnose na unaprjeđenje putne i druge komunalne infrastrukture, projekte od lokalnog, regionalnog i državnog značaja, uz očekivanje kreditne podrške IRF-a realizaciji strateških prioriteta te opštine.

Napominju da kao prioritetne projekte Đeljošaj je izdvojio rekonstrukciju puta Tuzi-Hoti, regulaciju korita rijeke Rujele, rekonstrukciju dijela puta Podgorica-Tuzi od skretanja za Šipčanik, kao i projekte za izgradnju i modernizaciju sportskih infrastrukturnih objekata na području Opštine Tuzi.

“Tokom sastanka Đeljošaj je posebno naglasio činjenicu da Tuzi predstavljaju jedinicu lokalne samouprave koja ima zdrave i održive finansije, urednost u izmirivanju svih obaveza prema državi i drugim subjektima, te da je i ovaj aspekt ozbiljno kandiduje kao potencijalnog korisnika kreditnih sredstava namijenjenih unaprjeđenju infrastrukture u narednom periodu”, navedeno je u saopštenju.

Rukovodstvo IRF-a je upoznalo Đeljošaja, sa dosadašnjom podrškom IRF-a privrednicima sa teritorije Tuzi, te aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima.

“Poseban akcenat je stavljen na planirane aktivnosti IRF-a za unaprjeđenje lokalne infrastrukture u saradnji s opštinama u Crnoj Gori, te raspoloživim sredstvima za zelenu tranziciju u smislu obnovljivih izvora energije i snaženja energetske efikasnosti, a sve u cilju poboljšanja uslova za život i poslovanje”, dodaje se u saopštenju.

Zajednički je istaknuto očekivanje da će neposrednom saradnjom službi Opštine Tuzi sa stručnim službama IRF-a i Vladom Crne Gore, biti stvorene pretpostavke za finansijsku podršku realizaciji prioritetnih projekata Opštine Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve