Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Opština Tivat podržala projekte ženskog preduzetništva

Odlukom o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2019. godinu su podržani biznis planovi dva porodična preduzeća iz Tivta i to: “Vual sistem” sa 3.000 eura i “Porto Bjelila” sa 2.500 eura. Ugovore su potpisali predsjednik Kusovac i direktorke ta dva preduzeća, Sanja Jevtović i Ana Marija Lakičević

Potpisivanje ugovora o bespovratnoj finansijskoj podršci korisnicama programa „Žensko preduzetništvo“ koji sprovodi Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat upriličeno je danas u kabinetu predsjednika opštine Tivat dr Siniše Kusovca.

nakon potpisivanja

Odlukom o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2019. godinu su podržani biznis planovi dva porodična preduzeća iz Tivta i to: “Vual sistem” sa 3.000 eura i “Porto Bjelila” sa 2.500 eura. Ugovore su potpisali predsjednik Kusovac i direktorke ta dva preduzeća, Sanja Jevtović i Ana Marija Lakičević.

Kusovac je čestitao preduzetnicama ocjenjujući da je riječ o kvalitetnoj inicijativi za razvoj ženskog preduzetništva.

„Na području Balkana, prema statističkim podacima, taj segment je prilično zanemaren u odnosu na sjevernu Evropu i druga područja gdje je žensko preduzetništvo značajno razvijeno. Opština Tivat je sa zadovoljstvom ušla u ovaj projekat i trebalo bi sljedeće godine da odvojimo još više sredstava za ovaj vid podrške.“- istakao je Kusovac.

Prema riječima Jevtovićeve, „Vual sistem“ posluje pet sezona i ovo je prva podrška i finansijski stimulans koji su dobili. Lakičević je bila dio i besplatnog programa mentorstva koje malim i srednjim preduzećima pruža licencirani mentor Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo. Sekretarijat pruža i usluge mentorstva pa je podsticaj ženskom preduzetništvu samo jedan od vidova podrške koji obezbjeđuje Opština Tivat.

Cestitka Ana Mariji Lakičević

„Zadovoljstvo je što su Opština Tivat i Sekretarijat ove godine akcenat stavili na žensko preduzetništvo. Tivat je među šest opština koje su prepoznale važnost inicijative da se u lokalnoj samoupravi izdvoji posebna budžetska linija za pomoć ženskom preduzetništvu. Opština Tivat je prepoznala da bi doprinos razvoju ženskog preduzetništva, kroz model podrške biznis planova, značio i određene benefite u vidu smanjenja nezaposlenosti samim otvaranjem mogućnosti angažovanja žena, kao i pokretanje interesantnih i inovativnih biznisa i širenja postojećih.“- rekao je Vujović, dodajući da su sve više u fokusu interesovanja Opštine inicijative za razvoj malih porodičnih preduzeća „jer se Tivat opredijelio za razvoj elitnog nautičkog turizma koji, sa druge strane, isključuje mogućnost velikih industrijskih kapaciteta na ovom području“.

Podrškom „Vual sistemu“ i „Porto Bjelila“ je realizovano 55 % sredstava od ukupno 10.000 eura koje je opredijelila Opština Tivat. Preostalih 45% će biti realizovano kroz novi javni poziv koji će biti raspisan nakon turističke sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve