Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar uplatila sredstva za eksproprijaciju: Stvoreni uslovi za relizaciju projekta na Maljeviku

''Nakon prethodne realizacije dijela obaveza tokom 2021. godine, ovim su stvoreni svi preduslovi da se krene sa jednom od najvećih investicija u oblasti razvoja turizma na teritoriji opštine Bar''

Opština Bar uplatila je sredstva neophodna za eksproprijaciju zemljišta na Maljeviku u Sutomoru čime je ispunila sve svoje predviđene obaveze na ovom projektu.

“Nakon prethodne realizacije dijela obaveza tokom 2021. godine, ovim su stvoreni svi preduslovi da se krene sa jednom od najvećih investicija u oblasti razvoja turizma na teritoriji opštine Bar. To je naročito važno za razvoj spičanskog kraja i politiku ravnomjernog razvoja svih djelova grada, kao prioriteta lokalne uprave”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Sredstva su uplaćena na osnovu Odluke Ministarstva finansija o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti na KO Sutomore- na lokaciji Maljevik u cilju izgradnje saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom koja je predviđena, a koja je preduslov za otpočinjanje realizacije izgradnje turističkog kompleksa na Maljeviku.

“Uvjereni smo da će ovaj prioriteti projekat ubrzo potvrditi svoj kvalitet, i zajedno sa svim drugim razvojnim investicijama u oblasti turizma na teritoriji Bara koje su vrijedne preko 200 miliona eura, pružiti novi zamah razvoju naše opštine”, zaključuje se u saopštenju.

Vlada Crne Gore na sjednici 11. maja utvrdila je javni interes za eksproprijaciju privatne imovine kako bi projekat “Maljevik” vrijedan oko pola milijarde eura, krenuo sa realizacijom.

Riječ je o eksproprijaciji nepokretnosti na teritoriji Opštine Bar na ovoj lokaciji na kojoj treba da se izgradi saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom koja je kategorisana kao opštinski put. Eksproprijacija će koštati Opštinu Bar oko 114.000 eura.

Usvajanjem ove odluke Vlada je uputila poruku dobrodošlice investitorima, i otvorila mogućnost da bude realizovana investicija vrijedna oko pola milijarde eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve