Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar podržala barske preduzetnice sa još 33.000 eura

Opština Bar po šesti put je finansijski podržala preduzetnice na teritoriji grada u cilju razvoja i unaprijeđenja njihovih biznis ideja i podsticaja sveukupnom preduzetničkom ambijentu

Opština Bar po šesti put je finansijski podržala preduzetnice na teritoriji grada u cilju razvoja i unaprijeđenja njihovih biznis ideja i podsticaja sveukupnom preduzetničkom ambijentu.

“S tim u vezi, nakon realizovanog II Javnog konkursa, donijeta je Odluka o raspodjeli sredstava ženskom preduzetništvu za 2022. godinu kojom je podržano 13 biznis planova i za njihovu realizaciju opredijeljeno 33.000 eura”, navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Lokalna uprava u kontinuitetu pruža podršku projektima koji su značajni za cjelokupnu zajednicu, pa je kroz ovaj vid podsticaja Opštine Bar do sada više od 40 žena dobilo priliku da razvije ili unaprijedi svoju biznis ideju za šta je bilo obezbijeđeno više od 130 hiljada eura.

“Shodno Odluci o raspodjeli sredstava ženskom preduzetništvu za 2022. godinu, odobrena je podrška za razvoj biznis planova barskih preduzetnica u oblastima proizvodnje suvenira sa motivima prirode NP Skadarsko jezero, izradi ženskog nakita, psihološke pomoći i savjetovanja, podrške ranoj intervenciji i prevenciji mentalnog zdravlja najmlađih, IT sektoru i edukacijama, stomatoloških usluga te kozmetologije i estetike”, dodaje se u saopštenju.

Sa dobitnicama će ugovore potpisati predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve