Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Intenzivnom međusektorskom saradnjom do pune valorizacije turističkih potencijala i uspješne sezone

Raičević je istakao posvećenost lokalne uprave da kroz djelovanje Koordinacionog tijela doprinese efikasnoj pripremi i praćenju turističke sezone

Prvi ovogodišnji sastanak Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar kojim predsjedava predsjednik Opštine Dušan Raičević, a u čijem sastavu su predstavnici organa lokalne uprave i službi, predstavnici državnih organa, bezbjednosnih službi, zdravstvenih institucija,mjesnih zajednica i lokalne hotelsko – turističke privrede, održan je u ponedjeljak, 24. aprila.

Raičević je, pozdravljajući prisutne, istakao posvećenost lokalne uprave da kroz djelovanje Koordinacionog tijela doprinese efikasnoj pripremi i praćenju turističke sezone te da, u sinergiji sa svim subjekatima koji utiču na njen tok, “bude svim svojim kapacitetima angažovana u cilju unaprijeđenja sveukupne turističke ponude grada”.

“Pažnju treba posebno usmjeriti ka izraženim izazovima u oblastima tzv. „sive ekonomije“, redovnog vodosnabdijevanja, održavanju komunalnog reda i čistoće, stvaranju boljih uslova u domenu primarne zdravstvene zaštite za turiste, uređenju djelovanja objekata na Virpazaru, kao jednom od primarnih generatora turističkih posjeta, te aktivnostima koje će omogućiti preveniranje simptomatičnih pojava”, kazao je Raičević.

Na sastanku je, konstatovano da se u Baru već bilježi značaj broj posjeta i noćenja, o čemu, svjedoče podaci koje je predstavila vd direktorica Turističke organizacije Bar Nikoleta Nikčevič, ističući da se radi o “30-35 odsto više gostiju u odnosu na isti period prošle godine”.

Nikčević je, kako se navodi, prezentovale sprovedene aktivnosti na promociji turističke ponude Bara na brojnim sajmovima u regionu i širom Evrope na kojima je iskazano veliko interesovanje za taj grad, te rekla da su ove činjenice “dobar pokazatelj za sezonu koja predstoji”.

“Članovi Kooridnacionog tijela istakli su spremnost da intenziviranjem međusobne saradnje u narednom periodu doprinesu idu u pravcu rješavanja svih identifikovanih problema i stvaranju uslova koje će, uz adekvatnu promociju i jačanje turističke ponude grada, obezbijediti punu valorizaciju svih turističkih potencijala i nesmetano odvijanje turističke sezone”, poručuju iz Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve