Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Opština Bar: 150.000 eura za podršku biznis idejama preduzetnika

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, kojom će podržati biznis ideje barskih privrednika u ukupnom iznosu od 150.000 eura, saopšteno je iz Opštine Bar

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, kojom će podržati biznis ideje barskih privrednika u ukupnom iznosu od 150.000 eura, saopšteno je iz Opštine Bar.

“Na ovaj način, Opština Bar bespovratnim subvencijama snažno podržava lokalne preduzetnike kako bi započeli sopstveni biznis, unaprijedili postojeće poslovanje i za otvaranje novih radnih mjesta”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, pravo prijave na poziv za podršku preduzetnicima imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zašpšljavanje – Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

“Prioritetne oblasti koje će biti posebno vrednovane su informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost i socijalno preduzetništvo”, kazali su iz Opštine Bar.

Kako ističu, najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu može iznositi 5.000 eura, a odobreni biznis plan se, po pravilu, finansira u iznosu ne manjem od 80% iznosa sredstava navedenog u prijavi. Dodaju, da podnosilac prijave može prijaviti najviše dva biznis plana, s tim da sredstva mogu biti dodijeljena za finansiranje samo jednog.

“Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva objavljen je na web sajtu Opštine Bar, i otvoren je 45 dana, odnosno do 22. maja ove godine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve