Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Oko 670 hiljada eura za Opštinu Bar u okviru tri nova EU projekta

Budžet Opštine Bar, kako navode, u okviru ovog projekta iznosi 288.029,20 eura, a partneri su Opština Tropoje i NVO FLAG

Na svečanoj dodjeli grantova održanoj u Skadru u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, šefica Kancelarije za upravljanje projektima, Ana Živanović, predstavila je projekat New reality of the Heritage Sites, na kojem je Opština Bar vodeći partner, a koji je ukupne vrijednosti 533.024,94 eura, saopšteno je iz Opštine Bar.

Budžet Opštine Bar, kako navode, u okviru ovog projekta iznosi 288.029,20 eura, a partneri su Opština Tropoje i NVO FLAG.

“Cilj projekta je da doprinese očuvanju i razvoju turizma, kulture i naslijeđa u Crnoj Gori i Albaniji, kroz unapređenje i promovisanje kulturnog naslijeđa Bara i Tropoja, te kreiranje moderne prekogranične turističke prezentacije”, pojasnili su u saopštenju.

U okviru projekta su, dodaju, predviđeni infrastrukturni radovi na postojećoj ruti u Starom gradu Baru i razvoj novih softvera za prezentaciju.

Pored ovoga, Opština Bar je zajedno sa Opštinom Skadar korisnik još jednog granta u okviru istog poziva.

“Riječ je o projektu Building Smart Forest, ukupne vrijednosti 495.000,00 eura, a na kojem je vodeći partner NVO FLAG. Budžet koji pripada Opštini Bar za nabavku vrijedne opreme za Službu zaštite i spasavanje i uspostavljanje jedinstvenog međuopštinskog sistema za rano otkrivanje šumskih požara, iznosi 194.038,96 eura”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Oba projekta su započela 1. marta i realizovaće se, najavljuju iz te opštine, tokom narednih 30 mjeseci.

“Istog dana je započelo sprovođenje i trećeg EU projekta Opštine Bar – C.L.O.S.E.R koji je odobren u okviru programa CBC Crna Gora – Kosovo, a koji je u sinergiji sa projektom New Reality i u okviru koga će se čistiti putne komunikacije u centralnom dijelu Starog grada Bara, sa ciljem otkrivanja novih ulica, trgova i objekata za turiste. Vodeći partner je NVO CHWB, a ukupni budžet projekta iznosi 400.000,00 eura. Za implementaciju predviđenih aktivnosti Opštini Bar pripadaju sredstva u iznosu od 191.101,13 eura”, istakli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve