Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

OFIRALI SE ”VIB beton” demantijem potvrdio sumnje o nelojalnoj konkurenciji!?

Samo dan nakon tog teksta u mediju čija vlasnička struktura slovi za nalogodavce trenutne vlasti, a koji je od ranije poznat po vršenju pritiska na državne organe, Ministarstvo je donijelo odluku o uklanjanju postrojenja preduzeća ‘Keker doo’!? Dakle, tekst u ''nepristrasnim Vijestima'' je objavljen - u srijedu 13. oktobra, da bi samo dan kasnije u četvrtak 14. oktobra, Ministarstvo donijelo odluku o uklanjanju Kekerovog postrojenja!? U svakom slučaju veoma simptomatična situacija.

Kompanija ”VIB beton” reagovala je na tekst “Nelojalna konkurencija ”VIB beton” ne bira sredstva da ostvari monopol na tržištul?“ koji smo objavili u petak. Oni su tom prilikom demantovali gotovo sve navode iz teksta, ali je u reagovanju lako uočljivo više nelogičnosti i veoma diskutabilnih tvrdnji, koje prije svega dokazuju tačnost informacija iz teksta portala Aktuelno.

U reagovanju se navodi da ”VIB beton” ne protjeruje nikoga iz Kolašina, kao i da ne koriste režimski tabloid Vijesti da bi se obračunavali sa konkurencijom. Takođe su istakli da je ”medij Vijesti jedini profesionalno i nepristrasano objavio člnjenice o nezakonitom radu Kekerove firme sa nelegalnog objekta – što je utvrdio nadležni državni organ”.

Međutim, iz firme VIB beton ostali su dužni objašnjenje kako to da je baš dan nakon objavljenog članka u Vijestima, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma naložilo uklanjanje postrojenja za pravljenje betona kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ vlasnika Save Kekera!?

Podsjetimo, izvršni direktor preduzeća “VIB beton” Nikola Femić optužio je prošlu srijedu 13. oktobra, u izjavi dostavljenoj režimskom tabloidu Vijesti, državne organe da su omogućili kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ da “stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju svakoga ko radi zakonito”.

Femić, odnosno kompanija ”VIB beton” upitala je tom prilikom Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ”da li su nepostupanjem kolašinskom preduzeću ‘Keker doo’ dozvolili da iz nelegalnog objekta obavlja proizvodnju betona sve do kraja građevinske sezone”.

Samo dan nakon tog teksta u mediju čija vlasnička struktura slovi za nalogodavce trenutne vlasti, a koji je od ranije poznat po vršenju pritiska na državne organe, Ministarstvo je donijelo odluku o uklanjanju postrojenja preduzeća ‘Keker doo’!? Dakle, tekst u ”nepristrasnim Vijestima” je objavljen – u srijedu 13. oktobra, da bi samo dan kasnije u četvrtak 14. oktobra, Ministarstvo donijelo odluku o uklanjanju Kekerovog postrojenja!? U svakom slučaju veoma simptomatična situacija.

Takođe treba napomenuti da su iz ”VIB betona” u samom demantiju pokazali da su koristili veze u administraciji i u tužilaštvu da tako ratuju sa konkurencijom.

Jer i laici znaju da je betonjerka ili betonska baza privremeni objekat i da joj ne treba standardna građevinska dozvola niti da je to predviđeno u planskom dokumentu. A kamo li da je zbog toga trebalo podnositi prijavu tužilaštvu, što su iz VIB betona uradili!?

Još jedan dokaz da VIB vrši brutalni pritisak na konkurenciju je i prijava protiv predsjednika Opštine Kolašin  Milosava Bata Bulatovića koja je podnijeta nakon što je Opština dala dozvolu Kekeru za rad betonjerke! Da li je potrebno još dokaza?

Što se tiče vlasničke strukture, portal Aktuelno nikad nije napisao da je Dragoljub Baćo Bulatović zvanični vlasnik VIB betona, već da je ”jedan od nezvaničnih suvlasnika”. To je uostalom ”javna tajna” na lokalnom nivou isto kao i vlasništvo nad jednim hotelom u Kolašinu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve