Srijeda, 3 Marta, 2021
Rubrika:

Odzvonilo klađenju na stranim sajtovima

Operatori moraju blokirati IP adrese svih sajtova za klađenje koji nemaju dozvolu za priređivanje igara na sreću u Crnoj Gori.

Crnogorski građani mogu da zaborave na popularne sajtove za onlajn klađenje poput Bet365, Bet-at-home ili William Hill, jer je nacrtom Zakona o igrama na sreću predviđena njihova blokada, pišu Dnevne novine.

Stav 107 Zakona o igrama na sreću je jasan i predviđa blokadu IP adresa priređivača koji ne posluju u Crnoj Gori.

“U Crnoj Gori nije dozvoljeno priređivanje igara na sreću pravnim ili fizičkim licima koja se ne nalaze na listi odobrenih priređivača igara na sreću. Ograničavanje pristupa internet stranicama priređivača igara na sreću koji putem kanala onlajn igranja primaju uplate za igre na sreću od igrača u Crnoj Gori, a koji se ne nalaze na listi odobrenih priređivača igara na sreću, obaviće se putem blokade IP adresa od strane ovlašćenih operatora javnih komunikacionih mreža”, navodi se u pomenutom članu Zakona o igrama na sreću.

Takođe, dodaje se i da operatori moraju blokirati IP adrese svih sajtova za klađenje koji nemaju dozvolu za priređivanje igara na sreću u Crnoj Gori.

“Operatori javnih komunikacionih mreža i javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga, kao i pravna i fizička lica koja na osnovu posebnih propisa postavljaju, upotrebljavaju ili daju na korišćenje elektronsku komunikacionu mrežu ili pružaju elektronske komunikacione usluge na području Crne Gore obavezni su onemogućiti pristup IP adresama objavljenim na listi neodobrenih priređivača igara na sreću u Crnoj Gori”, ističe se u zakonu.

Kako se ističe u zakonu, priređivači su obavezni voditi evidenciju o IP adresama koje nijesu na listi odobrenih priređivača igara na sreću i dostavljati ih nadležnim organima.

“Nadležni organ će sprovesti postupak provjere dostavljenih podataka i ostalih podataka pribavljenih iz drugih izvora. Zahtjev za onemogućavanje pristupa pojedinim adresama na kojima se priređuju igre na sreću suprotno odredbama ovog zakona nadležni organ će dostaviti nadležnom regulatornom tijelu koje nadzire rad operatora i koji su dužni da nalože operaterima sprovođenje mjera ograničavanja pristupa Internet strancima. Lista neodobrenih priređivača igara na sreću sa njihovim IP adresama koji su blokirani od nadležnog organa objaviće se na Internet stranicama nadležnog organa”, objašnjeno je u zakonu.

NEMA KLAĐENJA NA IZBORE U CRNOJ GORI

Nedavni izbori u Sjedinjenim Američkim Država bili su i te kako ispraćeni na kladionicma, koje su nudile kvote za pobjedu Donalda Trampa ili Džoa Bajdena. Međutim, u Crnoj Gori takva vrsta klađenja je novim zakonom izričito zabranjena.

“Na području Crne Gore zabranjuje se priređivanje klađenja koja su u suprotnosti sa zakonskim propisima i opštim moralnim načelima, moralno prihvatljivim ponašanjem i koja ne poštuju integritet i dostojanstvo lica, zatim koja se odnose na rezultate izbora za predsjednika Crne Gore, za predsjednike država Evropske unije, za poslanike u parlamentu, za zastupnike u EU parlamentu i za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave, kao i na lutrijske igre, uključujući i igre u inostranstvu, kao i njihove simulacije”, ističe se u nacrtu zakona.

Najnovije

Razoran zemljotres pogodio Grčku, osjetio se i u Crnoj Gori

Grčku je danas pogodio razoran zemljotres koji se osjetio i u Crnoj Gori. Li Yunanistanê de di mezinahîya 6.2an de erdhej https://t.co/hYsuXF4jfw #AFAD #erdhej #deprem...

Glavni grad opredijelio preko 1.8 miliona za potrebe sporta

Za potrebe podgoričkih klubova, manifestacije i brojne sportske akcije koje organizuje i podržava Sekretarijat za kulturu i sport, Glavni grad će u 2021. godini...

NBA: Sjajna lista učesnika, takmičenje u šutiranju trojki garantuje spektakl

NBA liga je objelodanila listu učesnika u takmičenju šutiranja trojki na Ol star vikendu u Atlanti. Glavne zvijezde ovog spektakla biće Stef Kari i Devin...

UP: Efikasnom akcijom rožajske policije uhapšene tri osobe osumnjičene za tešku krađu

Efikasnom akcijom rožajske kriminalističe policije na samoj granici sa Republikom Srbijom uhapšene su tri osobe osumnjičene za tešku krađu, saopšteno je iz Uprave policije....

Eraković: Zdravstvene vlasti naše zemlje nijesu sposobne da bolest drže pod kontrolom

Potpredsjednik DPS-a, Jevto Eraković kako bi pokazao koliko je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna napravio je paralelu u brojkama sa Kinom. "Kina sa 1.4...

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve