Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Odžić: Bojim se da smo na rubu bankrota, samo je pitanje ko će se odvažiti da to prizna

Kada se država zadužila kod CKB Banke 50 miliona po 7,5 odsto mislili smo da smo dotakli dno, i da gore ne može. Međutim, Vlada nas je opet demantovala, može gore! 100 miliona, po varijabilnoj stopi, koja trenutno sa uračunatim euriborom iznosi preko 9 odsto, kazao je Petar Odžić, član Predsjedništva SDP

Kada se država zadužila kod CKB Banke 50 miliona po 7,5 odsto mislili smo da smo dotakli dno, i da gore ne može. Međutim, Vlada nas je opet demantovala, može gore! 100 miliona, po varijabilnoj stopi, koja trenutno sa uračunatim euriborom iznosi preko 9 odsto, kazao je Petar Odžić, član Predsjedništva SDP.

“Zajedničko za oba kredita je grejs period od 12 mjeseci, kako bi Vlada izbjegla da u ovom mandatu vraća rate kredita. Sve to ne bi bilo toliko dramatično da u budžetu za ovu godinu ne stoji još 500 miliona zaduženja. Srećom, Vlada je domišljata pa je teret otplate prebačila na građane, kroz zakon o akcizama, uvođenjem dodatnih nameta i vraćanjem akciza na gorivo. Uz ovakvo “domaćinsko” ponašanje aktuelne većine, uz trajekt koji nas isto kao i To Montenegro neće koštati ništa, bojim se da smo na rubu bankrota, samo je pitanje ko će se odvažiti da to prizna”, istakao je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve