Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Održana osnivačka Skupština: Vasilije Kostić predsjednik CUP

To je danas odlučeno u Podgorici, na osnivačkoj Skupštini nezavisnog Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), koje je osnovalo dvadeset crnogorskih preduzeća iz različitih gradova Crne Gore, a koja posluju u različitim djelatnostima

Predsjednik Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) biće Vasilije Kostić, a predsjednik Skupštine CUP Hasan Ramović.

To je danas odlučeno u Podgorici, na osnivačkoj Skupštini nezavisnog Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), koje je osnovalo dvadeset crnogorskih preduzeća iz različitih gradova Crne Gore, a koja posluju u različitim djelatnostima.

“Na Skupštini su izabrani organi: predsjednik Skupštine udruženja Hasan Ramović, vlasnik preduzeća Put-Gros iz Bijelog Polja,  predsjednik Udruženja prof. dr Vasilije Kostić i Upravni odbor udruženja koji sačinjavaju vlasnici preduzeća iz raznih gradova Crne Gore.

Crnogorsko udruženje poslodavaca je strukovno udruženje koje se formira sa ciljem da bude reprezent crnogorskih poslodavaca i aktivan učesnik u socijalnom dijalogu na nacionalnom nivou kako bi snažno zastupalo interese poslodavaca u tripartitnim tijelima i radnim grupama u kojima se kreiraju propisi od važnosti za poslovanje preduzeća iz oblasti radnog zakonodavstva – tržišta rada, poreske i carinske politike, zapošljavanja, zaštite na radu…”, piše u saopštenju.

Kako navode, učestvujući u kreiranju stimulativnog poslovnog ambijenta, poslodavci su spremni i da preuzmu dio odgovornosti koja im pripada za društveno-ekonomski napredak Crne Gore zajedno sa drugim učesnicima socijalnog dijaloga.

Uspješan biznis je, poručuju, podjednako interes zaposlenih i Vlade kao i poslodavaca.

“Udruženje se zalaže za ekonomski sistem slobodnog preduzetništva koji podrazumijeva: slobodno tržište, saradnju Vlade, predstavnika poslodavaca i zaposlenih kao i za zajednički rad na dobro svih i društva u cjelini.

Svrha osnivanja CUP-a je promjena mjesta i uloge poslodavaca u institucionalnoj strukturi društva koja se odnosi na biznis i ostvarenje snažnijeg uticaja poslodavaca na privredne i društvene tokove, promjena neadekvatnog vrednovanja njihovog značaja za društveno-ekonomski razvoj, promjena negativne percepcije poslodavaca od pohlepnih vlasnika ka društveno odgovornim poslodavcima, zaštita interesa poslodavca i njihovih zaposlenih.

Crnogorsko udruženje poslodavaca ima ambiciju da učestvuje u svim bitnim procesima od značaja za poslovanje preduzeća.

Realizujući svoju misliju CUP stvara snažnu osnovu za suštinsku društvenu reformu i za razvoj moderne, prosperitetne privrede i društva.

Radom do boljitka, dijalogom do naprekta”, poručuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve