Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Održan sastanak sa predstavnicima Infinity International Group

''Predstavnici Infinity International Group su prisutne upoznali sa poslovnim rezultatima IIG-a, a koji podrazumijevaju rješenja implementirana u javnom sektoru, zdravstvu, elektroenergetici, avioindustriji, telekomunikacijama, transportu, maloprodaji i mnogim drugim industrijama širom regiona''

Dana 20. aprila 2023. godine, državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Admir Šahmanović, i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za energetiku Sanja Pavićević sa saradnicima su, u Ministarstvu kapitalnih investicija, održali sastanak sa predstavnicima Infinity International Group (IIG), tehnološke grupacije i jednog od regionalnih lidera na polju elektroenergetike, informacionih tehnologija, digitalizacije i elektromobilnosti, saopšteno je iz tog resora.

Državni sekretar Admir Šahmanović, je u uvodnom izlaganju upoznao prisutne sa nizom aktivnosti koje Ministarstvo kapitalnih investicija preduzima u dijelu unapređivanja zakonodavnog okvira, ali i u realizaciji prioritetnih projekata, u energetici i saobraćaju, a koji su u nadležnosti ovog Ministarstva”.

“Predstavnici Infinity International Group su prisutne upoznali sa poslovnim rezultatima IIG-a, a koji podrazumijevaju rješenja implementirana u javnom sektoru, zdravstvu, elektroenergetici, avioindustriji, telekomunikacijama, transportu, maloprodaji i mnogim drugim industrijama širom regiona”, navodi se u saopštenju.

Ova grupacija, iza čijih članica stoji više od tri hiljade uspješnih projekata iz oblasti informacionih tehnologija i energetike, inovacionim pristupom i novim pozicioniranjem biznisa uspjela je da nametne standarde ne samo na domaćem, već i na inostranom tržištu na kojem se uspješno pozicionirala. Osnovana 2020. godine, spajajući i akvizirajući neke od najuspješnijih kompanija u oblasti energetike i IT-a, IIG sa sjedištem u Banjaluci sada okuplja 11 kompanija raspoređenih u pet država regiona.

“U oblasti informacionih tehnologija, kompanija Prointer ITSS, članica grupacije, već odavno je lider u implementaciji DMS i GIS rješenja, kao i komunikacionih, „Smart City“ i rješenja za DATA infrastrukturu. Jedan od lidera je i kompanija „Kaldera“, koja svojim projektima u energetici za prenosna, proizvodna i distributivna elektroenergetska preduzeća kreira sve ono što oblikuje tehnološki napredak i stvara moderno poslovno okruženje”, dodaje se u saopštenju.

Iza ovakvih poslovnih rezultata koje su predstavnici grupacije prezentovali u Ministarstvu za kapitalne investicije, stoji više od 500 zaposlenih, među kojima je više od 100 inženjera i stručnjaka sa tri stotine svjetskih sertifikata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve