Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Održan sastanak sa finalistima CBCG Fintek Hakatona

Guverner Centralne banke Radoje Žugić, sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima ekipa koje su se plasirale u finale CBCG Fintek Hakatona, u cilju nastavka komunikacije i pružanja podrške daljem razvoju ideja koje su predstavljene na ovom takmičenju

Saradnja fintek kompanija i banaka i intenzivnija primjena modernih tehnologija u segmentu bankarskih usluga imperativi su vremena u kome živimo, zaključak je sa sastanka predstavnika Centralne banke Crne Gore i finalista nedavno održanog drugog CBCG Fintek Hakatona.

Guverner Centralne banke Radoje Žugić, sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima ekipa koje su se plasirale u finale CBCG Fintek Hakatona, u cilju nastavka komunikacije i pružanja podrške daljem razvoju ideja koje su predstavljene na ovom takmičenju.

„Organizacija hakatona dio je naše društvene odgovornosti, kao i nastojanja da promovišemo i podstaknemo razvoj fintek industrije u Crnoj Gori, i na taj način doprinesemo unapređenju digitalnih, prvenstveno bankarskih i platnih servisa“, istakao je Žugić i zahvalio svim finalistima na učešću u hakatonu.

Viceguvernerka, Zorica Kalezić je istakla da CBCG preduzima brojne aktivnosti „kako bi fintek kompanije približila bankarskom sektoru i obezbijedila integraciju ova dva neodvojiva segmenta, sa ciljem jednostavnijeg i jeftinijeg pristupa tržištu finansijskih usluga“.

Na sastanku je konstatovano da predložene ideje i prateća programerska rješenja, od kojih su neka privukla i inostranu pažnju, imaju veliki potencijal na bankarskom tržištu. Članovi takmičarskih ekipa naglasili su da intenzivno rade na daljem razvoju ideja, kao i da očekuju da će neke od njih uskoro prerasti u gotove proizvode, odnosno servise koji će biti konkurentni na domaćem i regionalnom tržištu.

“Predstavnici CBCG izrazili su spremnost da u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima, finalistima hakatona pruže ekspertsku i logističku podršku u daljoj implementaciji ideja i programerskih rješenja”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve