Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlična posjećenost Sajma zapošljavanja u organizaciji Glavnog grada: Ponuđeno više stotina radnih mjesta

Kako navode, na ovaj način pruža se prilika da se na jednom mjestu, u neposrednom kontaktu, sretnu ponuda i tražnja na tržištu rada, te se pruža sistemski odgovor na jedan od najvećih problema današnjice – nezapošljenost

Sajam zapošljavanja “Tražite posao? Posao te traži!”, koji organizuje Glavni grad otvoren je danas u holu TC “Big Fashion” i trajaće dva dana. Gradonačelnik Ivan Vuković je tom prilikom kazao da je riječ o događaju koji Glavni grad već treći put organizuje sa ciljem da pomogne onima koji traže posao u našem gradu ili državi, da do posla i dođu.

Kako navode, na ovaj način pruža se prilika da se na jednom mjestu, u neposrednom kontaktu, sretnu ponuda i tražnja na tržištu rada, te se pruža sistemski odgovor na jedan od najvećih problema današnjice – nezapošljenost.

“Suočavamo se sa jednom paradoksalnom situacijom – ako pogledamo zvanične statistike, one govore da je stopa nezapošljenosti u Crnoj Gori preko 20%, a istovremeno, vrlo često možemo čuti komentare od renomiranih, uglednih poslodavaca o tome kako vrlo teško dolaze do radne snage, odnosno da i ona radna mjesta koja se otvaraju vrlo teško se popunjavaju ljudima iz Crne Gore. Tako da su ovakvi sajmovi prava prilika da ponovo spojimo ponudu i tražnju i da onima koji žele da rade ponudimo tu mogućnost u nekim od najboljih crnogorskih kompanija”, istakao je Vuković.

Foto: PG Biro

Sajam je, dodaju, okupio značajan broj renomiranih kompanija, po kojima se i Podgorica i Crna Gora prepoznaju na širem poslovnom planu, au okviru kog je ponuđeno više stotina radnih mjesta, te smo uvjereni se da ćeovaj sajam, u krajnjem, rezultirati i unapređenjem socio-ekonomske situacije u Crnoj Gori.

“Posjetioci su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost zbog odlične prilike da iskažu interesovanje za ponuđena radna mjesta, te konkretnog djelovanja Glavnog grada kada je u pitanju prevazilaženje problema nezapošljenosti. Podsjećamo, Sajam će biti otvoren i sjutra od 12 do 20 sati i pozivamo građane da dođu i informišu se o ponuđenim radnim mjestima bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve