Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Odgađanje vakcinacije ugrožava sezonu i šalje poruku da nijesmo bezbjedni, nove mjere mogle biti smislenije

''Situacija sa velikim brojem zaraženih i trendovi koji su prisutni sada već ugrožavaju i samu ljetnju turističku sezonu imajući u vidu aktuelnu situaciju''

Nesigurnost koju izaziva odlaganje početka vakcinacije protiv Covida 19 ostavlja ozbiljne posljedice po percepciju Crne Gore kao bezbjedne i odgovorne turističke destinacije, ocijenio je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović.

“Situacija sa velikim brojem zaraženih i trendovi koji su prisutni sada već ugrožavaju i samu ljetnju turističku sezonu imajući u vidu aktuelnu situaciju. Potrebno je što prije pokrenuti ovaj proces, saopštiti strategiju ne samo vakcinacije već i odnosa prema inostranim turistima kako bi se ona mogla iskomunicirati sa poslovnim partnerima u inostranstvu”, rekao je on za AntenuM.

Jovović naglašava da izostanak izvjesnosti namjera postupanja države i komunikacije može imati teške posljedice po crnogorski turizam i može dovesti do znatno sporijeg oporavka i rasta nego što je očekivano.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović je za Antenu M komentarisao nove mjere zaštite od epidemije koronavirusa i to kako će one uticati na hotelijere. Kako je kazao mjere podržava ali navodi da su mogle biti smislenije. Ograničiti boravak u hotelu i to da gost mora boraviti u sobi je po njegovom mišljenju greška.

“Žao mi je što nisu nazvali da objasnimo kako hotel funkcioniše pa bi mjere bile drugačije koncipirane. Mi zvanično nijesmo zatvoreni a kao da smo zatvoreni jer je na ovaj način nemoguće da se radi. Gost dolaskom u hotel ne smije da boravi ni u jednom zajedničkom prostoru nego mora da sjedi u sobi. To, po meni nije svrsishodno, ništa sa tim dobili nijesmo a izgubili jesmo”, rekao je on.

Radulović objašnjava da su do sad poštovali propisane mjere te da se najmanje u hotelima baš iz tog razloga ljudi zaraze.

“Mi sprovodimo mjere i procedure bolje od bolnica i kad je u pitanju radnik hotela i kad je u pitanju gost hotela”.

Upitan da li će hotelijeri uputiti apel za revidiranje mjera, Radulović je odgovorio da je to gubljenje vremena.

“Mi ćemo se suzdržati i ćutati ovom prilikom. Od nas zavisi koliko ćemo pošteno i savjesno poštovati mjere, ne zato što nam to ministarka traži. Manje više svaki građanin Crne Gore pa i djeca znaju što im je raditi dok je ova kriza, ajmo da to svi radimo”, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve