Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Od sjutra eurosuper i eurodizel skuplji šest centi

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 18. marta

Od sjutra će u Crnoj Gori litar eurosupera i eurodizela biti skuplji šest centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera BMB 98 u narednih petnaest dana koštaće 1,32 eura, BMB 95 1,29 eura, a eurodizela 1,25 eura. U ovom obračunskom periodu poskupiće i lož ulje za pet centi pa će litar koštati 1,22 eura.

“Nakon višemjesečnog trenda pada cijena naftnih derivata došlo je do rasta cijena goriva na berzi, a to je prouzrokovalo korekciju cijena kod nas. Ministarstvo ekonomije objavljuje nedjeljni bilten o kretanju cijena naftnih derivata iz kojeg se vidi da su cijene goriva u Crnoj Gori i dalje među najnižima u regionu”, pojasnili su iz Ministarstva ekonomije.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 18. marta 2019. godine, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 19. marta 2019. godine

Iz Ministarstva ekonomije su najavili da će nastaviti da prate kretanje cijena goriva u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve