Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Od sjutra cigarete jeftinije, najniža cijena paklice dva eura

Nakon odluke Vlade Crne Gore da snizi akcize na duvanske proizvode, od sjutra se u prodaji mogu očekivati niže cijene cigareta.

“Najdalje je u prilagođavanju novoj akciznoj politici otišla kompanija Filip Moris koja je cijenu čuvenog “crvenog Marlbora“ spustila za čak 40 centi, tako da će od sjutra paklica ovih cigareta u legalnoj prodaji koštati 3,2 eura. Rekordno sniženje od 40 centi imale su i cigarete istog proizvođača L&M slims, koje će od sjutra koštati 2 eura, što je najniža cijena legalnih cigareta u Crnoj Gori”, saopšteno je iz ove kompanije.

Država je posljednji put u januaru podigla akcize sa 30 na 40 eura na hiljadu komada, što je dovelo do velikog povećanja cijena cigareta i posljedično do poremećaja na legalnom tržištu u vidu pada prodaje i cvjetanja sive ekonomije u ovoj oblasti. Zato je država odlučila da usvoji izmjene i dopune Zakona o akcizama, što kompanije pozdravljaju kao hrabru političku odluku, koja predstavlja prvi korak ka stabilizaciji tržišta duvanskih proizvoda.

izvor CdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve