Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Od kraja juna punom parom na čitavoj trasi

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva poslalo je juče zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poddionicu 1.1.1. Na ovoj poddionici priritetne trase auto-puta Bar-Boljare biće izgrađen tunel Suka sa pripadajućim dijelom otvorene trase, pišu Dnevne novine.

Sa izvođačem radova, kineskom kompanijom China Road and Bridge Corporation, na realizaciji projekta gradnje prioritetne dionice Smokovac-Uvač- Mateševo zaključen je Ugovor o projektovanju i izgradnji, na bazi FIDIC-ove Žute knjige.

– Od datuma početka radova do konstituisanja nove Vlade u novembru 2016. godine, izdato je pet građevinskih dozvola, a od tada do danas još sedam. Za tri su podnešeni zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Kako tvrde u Ministarstvu, u najkraćem roku očekuje se podnošenje zahtjeva za izdavanje i preostale četiri građevinske dozvole.

– Projekti su pozitivno revidovani, pa se brzo očekuje podnošenje zahtjeva za dozvole. Imajući u vidu prethodno navedeno, realno je očekivati da do kraja juna budu izdate sve građevinske dozvole, ukupno njih 19, objasnili su u Ministarstvu.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predalo je nedavno zahtjev za izdavanje građevinske dozovole za poddionicu 4.1 prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare. Na pomenutoj poddionici biće izgrađeno ukupno šest mostova: “Uvač 1”, “Uvač 2”, “Uvač 3”, “Uvač 4”, zatim “Pajkov vir” i “Čestogaz”, pišu Dnevne novine.

Pored mostova, na poddionici 4.1, odmah nakon dobijanja građevinske dozvole od Ministarstva održivog razvoja i turizma, kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, počeće gradnju i tunela “Vitanovice”, “Zećka” i “Pajkov vir”. Osim mostova i tunela, na ovom dijelu prioritetne dionice biće izgrađen i dio otvorene trase.

Prošle nedjelje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zatražilo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poddionicu 4.4.1.

Na tom dijelu auto-puta biće izgrađeni mostovi “Tara 1” i “Tara 2”, tunel “Mateševo”, zatim petlja na Mateševu, kao i pripadajući djelovi otvorene trase.

DINAMIKA RADOVA

Prema saznanjima Dnevnih novina, Ministarstvo održivog razvoja i turizma po ubrzanoj proceduri će izdati građevinske dozvole, što će znatno povećati dinamiku radova na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac-Uvač-Mateševo.

Dinamika radova na prioritetnoj dionici krajem juna biće podignuta na viši nivo, kada će nakon što budu izdate sve građevinske dozvole, početi radovi na svakom dijelu prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare.

Kako saznaju Dnevne novine, sa dobijanjem svih dozvola, na prvoj dionici biće upošljeno još radnika koji će u tri smjene raditi kako bi projekat bio završen u predviđenom roku, odnosno 11. maja 2019. godine.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve