Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Od juna avio letovi Niš – Tivat

Na danas održanom sastanku najavljeno je da će avioni srpske nacionalne kompanije ''Er Srbija'' od 12. juna ove godine dva puta nedjeljno letjeti iz Niša za Tivat

Uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje ova dva grada, zaključeno je u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića i njihovih saradnika, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Tivatska delegacija koju predvodi predsjednik opštine, boravi u dvodnevnoj posjeti Nišu, sa ciljem uspostavljanja bliže saradnje ovih gradova, na obostranu korist. Delegaciju Opštine Tivat čine i potpredsjednik opštine Vladimir Arsić, direktorica TO Tivat Danica Banjević i direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

“Radujemo se saradnji i dogovorili smo se da u Nišu organizujemo promociju Tivta, a da u Tivtu predstavimo privredne, kulturne i turističke potencijale Niša za goste iz Crne Gore”, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Na danas održanom sastanku najavljeno je da će avioni srpske nacionalne kompanije “Er Srbija” od 12. juna ove godine dva puta nedjeljno letjeti iz Niša za Tivat.

Komnenović je naglasio da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine, tokom dva ljetnja mjeseca, na tivatski aerodrom sletjelo oko 7.500 putnika iz ovog dijela Srbije, što jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko.

U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti stimulativni, a sastanku su prisustvovali i direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković i vijećnici Grada Niša Nenad Stanković i Adriana Anastasov.

“Predstavnici Opštine Tivat najavljuju posjetu turističkih agencija iz Niša Tivtu krajem maja/početkom juna, a takođe u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš – Tivat”, zaključuju iz Opštine Tivat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve