Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Od ideje do biznisa: Uspješne priče preduzetnika iz Crne Gore

Na sajtu se nalaze i uspješne priče korisnika grantova koji su, uz bespovratna sredstva EU u iznosu od 3.000 do 7.500 eura, iskoristili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao.

Veb sajt www.zatvojbiznis.me nastao je kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Kancelarije UNDP-ja u Crnoj Gori, koje za cilj ima podršku preduzetništvu i malim biznisima u našoj državi, saopšteno je iz ZZZCG.

Sajt je, kako je navedeno, nastao kako bi na jednom mjestu bili dostupni savjeti i korisne informacije o biznisima podržanim kroz grant šemu, a sve kako bi se doprinijelo većoj vidljivosti njhovih proizvoda i usluga i održivosti i uspjehu njihovih biznisa.

Na sajtu se nalaze i uspješne priče korisnika grantova koji su, uz bespovratna sredstva EU u iznosu od 3.000 do 7.500 eura, iskoristili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao.

Jedna od njih je Nikšićanka Bojana Perović, koja je otvorila svoju radionicu „Bojica Art“.

Suvenire i nakit prodaje na sajmovima suvenira, u suvenirnicama na crnogorskom primorju i na društvenim mrežama radionice „Bojica art“.

U videu pogledajte kako je Bojana svoj hobi pretvorila u uspješan i održiv biznis:

ZZZCG, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, realizuje 3,5 miliona eura vrijedan projekat „Program grantova za samozapošljavanje“, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. UNDP preduzetnicima pruža mentorsku podršku kroz projekat „Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu“, koji finansira Austrijska razvojna agencija, a u okviru kog je podržana i izrada veb sajta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ja
31.03.2021-12:42 12:42

“Suvenire i nakit prodaje na sajmovima suvenira, u suvenirnicama na crnogorskom primorju i na društvenim mrežama radionice „Bojica art“.”

Ali na najpoznatijim i najposećenijim svetskim e-commerce sajtovima ih ne prodaje jer Crna Gora, za razliku od zemalja u okruženju, nema mogućnost primanja novca putem PayPala-a.
Uprkos bezbroj peticija i bezbroj apela nadležnima.