Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Od danas karta za trajekt pet eura

Sezonske cijene važe do 30. septembra

Karta za prevoz automobila trajektom na liniji Kamenari – Lepetane od danas koštaće pet eura. Sezonske cijene važe do 30. septembra.

Vlada je na sjednici krajem aprila predstavila sezonski i vansezonski cjenovnik za prevoz na pomenutoj liniji.

Motociklisti će tokom sezone plaćati kartu 2,5 eura, a vozači putničkih automobila pet eura.

Automobili sa prikolicom i kombiji dužine veće od pet metara plaćaće karte po cijeni od 9,30 eura, kamioni nosivosti do pet tona i minibusi do 22+1 sjedišta 10,5 eura, kamioni preko pet tona po cijeni od 14,5 eura, autobusi 17,5 eura, šleperi i prikoličari 25,5 eura, a vangabaritna vozila 29 eura.

Morsko dobro besplatno će prevoziti vozila hitne medicinske pomoći, službena vozila Uprave policije, vatrogasce, vojsku, kao i invalidna lica koja na vozilu moraju imatu oznaku.

Uvedena je mjesečna karta od 100 eura za građane koja podrazumijeva do 50 vožnji trajektom u jednom pravcu mjesečno, što znači da će korisnik te karte ako vozi putnički automobil jedan prelazak koštati dva eura.

Na zahtjev čelnika opština Tivat i Herceg Novi, žitelji te dvije opštine imaju povlašćenu cijenu karte cijele godine, ali samo za motocikle (1,5 eura) i putničke automobile (tri eura).

Međutim, da bi ostvarili to pravo, kako se navodi u sporazumima Morskog dobra sa tim opštinama, moraju da dostave zahtjeve na posebnom obrascu koji je izradilo JP Morsko dobro, kopiju lične karte, original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o prebivalištu, kopiju važeće saobraćajne dozvole vozila ili kopiju kupoprodajnog ugovora, odnosno kod notara ovjereno punomoćje ako saobraćajna dozvola vozila nije na ime vlasnika koji se prijavljuje Morskom dobru.

IzvorRTHN

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve