Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Od 40.000 penzionera sa najnižim primanjima obezbijeđen besplatan odmor za njih 580

Fond PIO najavio početak odmora i oporavka njihovih korsnika

Obezbijeđen je besplatan boravak za 580 penzionera koji primaju najniže penzije u Crnoj Gori, i one koji imaju srazmjerne penzije čiji ukupan iznos ne prelazi iznos najniže penzije od 259,95 eura – kazao je direktor Fonda PIO Ranko Aligrudić. Dodao je da korisnika najnižih penzija u Crnoj Gori ima više od 40.000 i da će razmisliti o kriterijumima određivanja, ukoliko se prijavi veći broj penzionera.

On je na konferenciji za medije povodom početka sezone odmora i oporavka penzionera u objektima Fonda PIO Crne Gore u Ulcinju i na Žabljaku istakao da je ove godine ,,prvi put“ obezbijeđen besplatan boravak penzionera sa najnižim primanjima.

– Penzioneri koji imaju penzije više od 300 eura mogu boraviti u ovim hotelima uz povoljne uslove plaćanja na sedam rata tako što će im rata biti 10 eura, a za penzionere preko 300 eura rata bi bila 15 eura – kazao je Aligrudić napominjući da se radi o boravku od sedam dana.

– Penzioneri koji su članovi Saveza udruženja penzionera prijavljuju se preko opštinskih, odnosno mjesnih udruženja, a članovi Pokreta penzionera i Udruženja vojnih penzionera preko njihovih organizacionih jedinica. Ostali penzioneri koji nijesu članovi udruženja prijavljivaće se preko područnih jedinica Fonda PIO. Prijave za besplatni boravak rade se samo preko područnih jedinica – objasnio je Aligrudić.

Naveo je da će Fond PIO u narednom periodu razviti nove servise i usluge za penzionere.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve