Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Od 10. februara kontrole isplata zarada

Vujošević ističe da je Upravi do sada stiglo 60 prijava i pitanja građana

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević najavila je da će nakon 10. februara početi kontrole da li je ispoštovana uplata minimalne zarade od 450 eura preko tekućeg računa. Ona ističe da je Upravi do sada stiglo 60 prijava i pitanja građana.

“Inspekcija je vršila određene preventivne kontrole. U određenim subjektima gdje je najavljeno da neće poštovati program Evropa sad je reagovala. Nakon intervencije došlo je do zaključenja ugovora o radu i promjene minimalne zaradena 450 eura kako je predviđeno programom, a poslodavci koji su željeli da pišu skraćeno radno vrijeme zaposlenima, to su promijenili u puno”, kazala je Vujošević.

Takođe je najavila da će pratiti isplatu zarada.

“Poslije 10. februara vršićemo kontrole da li je ispoštovana uplata minimalne zarade od 450 eura preko tekućeg računa zaposlenom i u skladu s tim utvrdiće mjere”, kazala je ona.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
19.04.2022-17:17 17:17

Gospodjo Vujosevic sve je ovo lijepo sto vi pricate,a zasto krijete firme,Privredna drustva,Transportne firme dje “ne zalazite”nego cekate da vam “neko nesto javi”tako da sigurno radite selektivno,dajte brojeve telefone za “prijave”ali tamo rade “sve poznate rodbinske i korumpirane osobe”tako da odmah obavijeste “klijetne”da su prijavljeni.