Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović posjetio Portonovi: Impresioniran sam onim što sam vidio

Od 1. avgusta Portonovi biće otvoren za javnost

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv Ahmeta Erentoka, predsjednika Borda direktora Azmont Investmentsa, posjetio je budući rizort Portonovi u Herceg Novom. Tom prilikom premijerno su predstavljeni završni radovi prve faze izgradnje, sadržaji i aktivnosti koji će od 1. avgusta ove godine biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti. Đukanović je naglasio da je impresioniran onim što je vidio.

,,Impresioniran sam onim što sam ovdje vidio. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo nevjerovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja. Željeli smo da odaberemo dobrog partnera koji će biti u stanju da donese nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi i mislim da sa zadovoljstvom danas možemo da kažemo da to dobijamo i da će u tome već od ovog ljeta uživati prve grupe posjetilaca, prve grupe turista koji će biti u ovom kompleksu”, kazao je Đukanović nakon obilaska Portonovog.

Prema njegovim riječima ono što je, takođe, veoma važno, jeste da ćemo kroz završetak gradnje ključnogo bjekta hotela One& Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno unaprijediti najkvalitetniju hotelsku ponudu na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte I da će to biti još jedan novi znak raspoznavanja i turističke i Crne Gore uopšte.

Sa današnje posjete

,,Veoma insistiram na tome da smo kroz realizaciju ovakvog projekta bitno unaprijedili standarde i da upravo postižemo ono što želimo, da Crna Gora ne bude jedna od jadranskih ili jedna od mediteranskih turističkih destinacija, nego da kroz realizaciju ovakvih projekata postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija”, istakao je on.

Takođe, kako je naglasio, veoma je dobro primijetiti da već u ovoj fazi gradnje ovdje radi otprilike oko hiljadu i po ljudi, da su mnogi od njih građani Crne Gore.

,,Dakle, da ovakvi projekti postaju jedno novo tržište, nova prilika za dokazivanje domaće radne snage, da ljudi iz Crne Gore učestvujući u ovakvim projektima, najprije dobijaju kvalitetnu šansu za rješavanje pitanja egzistencije, a uz to uče neki novi zanat na najvišem nivou i mnogi od njih će biti spremni da, vjerovatno, učestvuju u realizaciji sličnih projekata, ne samo u Crnoj Gori, nego i izvan naših granica”, kazao je Đukanović.

On poručuje da je ovo ozbiljna šansa za rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore, prije svega u ovim djelatnostima koji zaista predstavljaju i najbolju razvojnu šansu za našu zemlju.

,,Napokon, želim takođe da primijetim da je investitor realizujući ovaj projekat, pokazao visok stepen društvene odgovornosti. Pratio sam od prvog dana kada je Azmont Investments krenuo da se predstavlja i Herceg Novom i Crnoj Gori. Radio je to zaista na jedan način koji može biti uzor drugim kompanijama i koji može istovremeno podučiti domaće kompanije kako uz ostvarivanje profita treba pametno komunicirati sa društvenom zajednicom u kojoj realizujete taj projekat”, rekao je on između ostalog.

Predsjednik Borda direktora Azmont Investmentsa Ahmet Erentok je kazao da su veoma počastvovani što mogu da ugoste Đukanovića danas jer na današnji dan prije sedam godina, potpisan sporazum sa crnogorskom Vladom za razvoj i izgradnju visoko luksuznog hotelskog kompleksa.

,,Bili smo pozvani od strane predsjednika Đukanovića koji je u to vrijeme bio premijer, vjerovali smo njemu, vjerovali smo Crnoj Gori. On nas je ohrabrio te smo stoga počeli da radimo i danas po prvi put spremni smo da otvorimo prvu fazu hotelskog kompleksa”, istakao je on.

Najavio je da će u aprilu 2020. hotel biti spreman da primi prve goste.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura, kazali su iz te kompanije.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1.560 radnika.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One& Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120m, sastavni su dio Portonovi Rizort ponude.

U okviru marine predviđen je i granični prelaz. Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i culture življenja i gradnje. Njegovim završetkom značajno će se podići kvalitet i standardi turističke ponude Crne Gore.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve