Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

”Očekujem prazna mjesta na prvim letovima To Montenegra”

Šteta, to se moglo izbjeći uvođenjem karata u prodaju prije mjesec dana, rekao je vazduhoplovni analitičar

Odluka kompanije To Montenegro da tek 16 dana prije prvih komercijalnih letova počne prodaju karata rezultiraće praznim mjestima na prvim letovima, ocijenio je vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric u analizi koja je objavljena na regionalnom avio-portalu ZAMAaero. Iz To Montenegra u ponedjeljak su saopštili da su počeli prodaju karata za prve komercijalne letove iz Podgorice i Tivta ka Beogradu, a prvi let je najavljen za 10. jun.

“Šteta, to se moglo izbjeći uvođenjem karata u prodaju prije mjesec dana”, rekao je Šćuric.

Podsjetio je da po redu vožnje Er Montenegro leti iz Podgorice svaki dan ujutro, a vraća se poslijepodne ili naveče, a iz Tivta ima dva dnevna leta svakim danom, osim četvrtka i subote kada leti jednom dnevno.

“Šteta je da avion stoji nezaposlen u Tivtu svaki dan po sedam sati, a subotom i više. Avion je mogao napraviti još jednu rotaciju za Podgoricu, ali u međuvremenu i letove za Frankfurt i Ljubljanu”, kazao je Šćuric.

Smatra da je letove za Ljubljanu kompanija mogla imati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, dok je utorkom, četvrtkom i subotom mogla letjeti za Frankfurt.

“Ovime bi avion bio iskorišten 100 posto i ne bi imao čekanja u Tivtu, a broj letova bi se povećao za dva dnevno. Ovako avion nepotrebno gubi novac stajanjem usred dana. Ostaje pitanje što će raditi drugi avion kada dođe u flotu, sa obzirom na to da kompanija nije najavila dodatne letove i linije, tj. u ovom momentu za njega uopšte nema posla”, saopštio je Šćuric.

Ali, za sada još nema ranije najavljenih letova iz Podgorice za Frankfurt i Ljubljanu.

“Vrlo vjerovatno za Frankfurt kompanija još ima problema sa slotovima koje je Montenegro erlajnz izgubio zbog nepotrebnog prekida letova. Da je Montenegro erlajnz letio do 10. juna, kompanija je mogla sva svoja prava, code-share ugovore, slotove, IATA prava i ostale ugovore prebaciti na novu kompaniju. No, hajde, bar je nešto krenulo. I kompanija će profitirati na top sezoni u kojoj ima i mnogo putnika i cijene su relativno visoke. Promotivne cijene za letove su 109 eura, no ovaj broj karata je limitiran na svakom letu”, naveo je Šćuric.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve