Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Obustavljene isplate iz Alimentacionog fonda: Čekaju se izmjene zakona

''Ministarstvo finansija će isplatu sredstava izdržavanja uredno nastaviti nakon usvajanja pomenutih izmjena zakona''

Ministarstvo finansija će isplatu sredstava izdržavanja uredno nastaviti nakon što se usvoje izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva finansija.

“Imajući u vidu da je Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore, osporavao isplate alimentacije koje su se odnosile na retroaktivo priznavanje prava na privremeno izdržavanje, inicirane su izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece u dijelu odredbe kojom se definiše vremenski period od kada se priznaje pomenuto pravo. Ministarstvo finansija će isplatu sredstava izdržavanja uredno nastaviti nakon usvajanja pomenutih izmjena zakona”, pojasnili su iz Ministarstva finasnija.

Odgovarajući na pitanja da li ima dovoljno novca za ostvarivanje prava na alimentaciju i da li građani imaju razloga za zabrinutost iz resora Aleksandra Damkanovića tvrde da su sredstava za isplatu privremenog izdržavanja  obezbjeđena, te da roditelji nemaju razloga za zabrinutost.

“Isplate privremenog izdržavanja se vrše sa Budžetske pozicije, koja je predviđena za ovu namjenu i u pitanju je iznos od 500.000 eura. Naravno, ukoliko u narednom periodu Centrima za socijalni rad pristigne više zahtjeva, odnosno ukoliko pomenuti iznos ne bude dovoljan, sredstva će biti obezbijeđena iz drugih izvora finansiranja propisanih članom 29 Zakona o privremenom izdržavanju djece”, zaključili su za CdM iz Ministastva finasnija.

Kako je predsjednik države Milo Đukanović donio Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore neizvjesno je kad će se izmjene ovog zakona naći pred poslanicima.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve