Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Objavljen poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Bespovratna sredstva od tri hiljade do 7,5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje, odnosno najmanje 140 novih biznisa po pozivu

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objavio je danas treći javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, u iznosu od tri hiljade do 7,5 hiljada eura, iz fondova Evropske unije (EU).

Rok za predaju prijedloga projekata je 31. maj u 15 sati.

“Bespovratna sredstva od tri hiljade do 7,5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje, odnosno najmanje 140 novih biznisa po pozivu”, navodi se u obavještenju na sajtu Zavoda.

Program grantova za samozapošljavanje i pokretanje biznisa je, kako su saopštili, direktni grant, vrijedan 3,5 miliona eura, koji kofinansiraju EU i crnogorska Vlada. Dio je 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES), koji se finansira iz pretpristupnih fondova IPA II.

Ugovaračka institucija Projekta je Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći. Zavod je odgovoran za njegovu implementaciju u saradnji sa ministarstvima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Javni poziv sadrži sve detaljne informacije o visini finansijskih sredstava koja dodjeljuje Zavod, dužini trajanja poziva, pravilima i uslovima za dostavljanje predloga projekata, načinu prijavljivanja i procedurama koje je potrebno slijediti, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtjev za učešće u programu, rokovima za podnošenje zahtjeva.

Sve detaljne informacije za zainteresovane podnosioce predloga projekata i propisani obrasci dostupni su u područnim jedinicama i biroima rada Zavoda, kao i na internet stranici www.zzzcg.me.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve