Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Objava Ministarstva finansija: Na prodaju 1.100 kvadrata u Beogradu za 900.000€

U pitanju je pomjeranje roka javnog poziva koji je ova institucija u ime Vlade Crne Gore prvobitno raspisala 2. septembra. Njime je oglašena prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata na trećem spratu objekta na Bulevaru Vojvode Mišića 37.

Tri poslovna prostora ukupne površine 1.088 na atraktivnoj lokaciji preko puta Beogradskog sajma na Savskom vencu u srpskoj prijestonici naći će se 24. oktobra na aukciji, objavilo je Ministarstvo finansija, prenose Dnevne novine.

“Početna cijena nepokretnosti iznosi 916.414,10 eura shodno Izvještaju Uprave za nekretnine Crne Gore o procjeni vrijednosti nepokretnosti u Beogradu od 10. aprila 2019. godine”, precizira se u pozivu.

U pitanju je pomjeranje roka javnog poziva koji je ova institucija u ime Vlade Crne Gore prvobitno raspisala 2. septembra. Njime je oglašena prodaja podruma površine 191 kvadratni metar, kancelarije od 650 kvadrata na drugom spratu i još jedne od 247 kvadrata na trećem spratu objekta na Bulevaru Vojvode Mišića 37.

Država je postala vlasnik nešto više od trećine zgrade na izuzetno atraktivnoj lokaciji samo pola kilometra od naselja Beograd na vodi, nakon stečaja Primorke iz Bara, kojoj je svojevremeno pripao dio takođe ugašenog poljoprivrednog preduzeća Uljaricacoop iz Beograda. Kompanija IVN kapital je u maju prošle godine od likvidirane beogradske firme kupila preostali dio zgrade za milion eura, a zatim zatražila od crnogorske vlade da se izjasni o eventualnoj prodaji svog dijela. Prvobitna procjena ove nekretnine na kraju 2018. godine iznosila je 617.345 eura, ali je na osnovu novog pravilnika Vlada u aprilu revidirala iznos na više od 900.000 eura.

“Podnosilac zahtjeva je dostavio izjašnjenje 3. maja 2019. godine u kome je navedeno da pomenuta procjena ne odražava stvarnu tržišnu vrijednost, pa nisu zainteresovani za kupovinu, kao i da ukoliko postoji eventualni kupac izražavaju spremnost za prodaju i njihovog dijela objekta, pa predlažu zajednički nastup u prodaji” navodi se u informaciji Ministarstva finansija o najavljenoj aukciji.

Takođe se precizira izjašnjenje Uprave za nekretnine u kojem stoji da je nekretnina na dobroj lokaciji, ali u lošem stanju zbog više od deset godina devastiranja i izostanka održavanja. Zato je predložena prodaja putem javne aukcije i to sva tri prostora koje posjeduje Crna Gora.

Pozivom na javno nadmetanje, koje će biti održano 24. oktobra u podne u Ministarstvu finansija, dalje se precizira kako učesnici aukcije mogu biti svi zainteresovani domaći i strani građani i kompanije, uključujući i konzorcijume, koji otkupe dokumentaciju za 1.500 eura, potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka i uplate depozit od još 45.820 eura.

Takođe, zainteresovani mogu obići nekretnine najkasnije do 15. oktobra u 15 časova, a dokumentacija se može otkupiti do 18. oktobra u 13 časova.

Učesnik koji na najavljenoj akuciji ponudi najvišu cijenu postaje kupac, a njegova je dužnost da sa Vladom zaključi Ugovor o kupoprodaji najkasnije 30 dana od javnog nadmetanja.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve