Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Ugostitelji Crne Gore: Trebaju nam radnici za sezonu, prioritet domaća radna snaga

Nevladina organizacija Ugostitelji Crne Gore nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju

Nevladina organizacija Ugostitelji Crne Gore nastavila je kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz naše zemlje na primorju.

“Kao što smo već ranije saopštili, našim članovima koji se u uslovima ekonomske krize koja još traje zbog pandemije koronavirusa spremaju za glavnu turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage.

Zato prioritet želimo da damo našim sugrađanima da ovog ljeta rade i zarade.

Našu NVO kontaktirao je veliki broj ugostitelja koji još ne mogu da nađu domaću radnu snagu, kojima žele da daju prioritet umjesto stranaca.

Zato želimo da podstaknemo i ohrabrimo sve koji traže sezonski posao da se prijave na e-mail [email protected] ili pozivom na broj 068/044-488, kako bi ovo ljeto iskoristili da svi zajedno zaradimo, svjesni udarca na naše budžete kako kućne, tako i državni, zbog kraha glavne ljetnje sezone prošle godine”, navode u saopštenju.

Takođe, pozivaju i sve privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da im se jave i da pokušaju zajedno da dođu do zajedničkog rješenja kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju sezonu, od koje zavisi budućnost čitave zemlje.

“Naš cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenu nezaposlenosti, boljem punjenju budžeta, jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve