Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nurković ne zna koliko je do sada koštala izgradnja autoputa

Ja vam precizno ne mogu dati tačan podatak u milion koliko je do sada koštalo, ali one špekulacije koje govore da koštaju milijardu-autoput košta 809 miliona eura, koliko je ugovoreno i naknadni radovi koji su ugovoreni-49,5 miliona eura

Ministar saobraćaja Osman Nurković nije mogao tačno da saopšti koliko je do sada koštala izgradnja autoputa Bar-Boljare.

“Ja vam precizno ne mogu dati tačan podatak u milion koliko je do sada koštalo, ali one špekulacije koje govore da koštaju milijardu-autoput košta 809 miliona eura, koliko je ugovoreno i naknadni radovi koji su ugovoreni-49,5 miliona eura. To je ukupno malo manje od 860 miliona eura. U ovom trenutku ne mogu da predvidim da će koštati cent više ili manje. Ovo je kompleksan projekat, ne znam hoće li tokom gradnje doći do nekih nepredviđeni stvari”, naveo je Nurković nakon sjednice Vlade.

Ponavlja da je krajni rok završetka prioritetne dionice septembar 2020. godine, te da je najveća dozvoljena brzina 100 km/h.

Izgradnja auto – puta značajno će smanjiti vrijeme putovanja, pa će se od Podgorice do Kolašina umjesto dosadašnjih sat i po, trebati oko 30 do 40 minuta, što će sigurno smanjiti i troškove.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve