Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Nurković na Globalnom samitu avijacije u Saudijskoj Arabiji

Delegacija je otputovala na poziv Nabel Mohameda Al Amoudi, ministra saobraćaja Kraljevine Saudijske Arabije

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i državni sekretar Muamer Hajdarpašić su u posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji gdje se održava Globalni samit avijacije vazduhoplovstva 2019 pod okriljem Njegovog veličanstva kralja Salmana Bin Abdulaziza Al-Sauda i Generalne uprave civilnog vazduhoplova (GACA).

“Delegacija je otputovala na poziv Nabel Mohameda Al Amoudi, ministra saobraćaja Kraljevine Saudijske Arabije.

Na konfereciji su, pored naših predstavnika i delegacije iz 14 Ministarstava saobraćaja, 140 predsjednika i generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih kompanija i organizacija, visokih predstavnika vlasti i eksperata u međunarodnim i regionalnim organizacijama.

Ovaj globalni samit avijacije ima cilj da ojača dijalog između Vlada kao i privatnog sektora u prisustvu visokih zvaničnika koji uključuju ministre, predsjednike i generalne direktore Uprava civilnog vazduhoplovstva i drugih eksperata iz međunarodnih i regionalnih organizacija.

Delegacija, predvodjena ministrom Nurkovićem, tokom prvog dana imala je više bilateralnih susreta sa ministrima i ostalim delegatima kao i sa ministrom saobraćaja Nabel Mohamedom”, navedeno je u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Na bilateralnom sastanku ministar Nurković je zahvalio na pozivu i predstavio Crnu Goru kao otvorenu i atraktivnu destinaciju za strana ulaganja i investicije.

“Bilo je razgovora o infrastukrutnim projektima koje realizujemo u Crnoj Gori gdje je pomenut drumski, pomorski i vazdušni saobraćaj. Delegacija Kraljevine Saudijske Arabije je izrazila zadovoljsvo prisustvom naše delegacije i želju za proširenjem bilateralnih odnosa u budućem periodu”, dodaje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve