Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Nurković: Bojanić iznio notorne neistine

Nurković je demantovao nekoliko izjava Mladena Bojanića

Bivši ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kaže da je novoizabrani ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić iznio brojne notorne neistine o MSP u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Bojanić je istakao da se kabinet ministra saobraćaja nalazi u hotelu Best Western, te da 20.000 eura mjesečno plaćaju najam za nekoliko kancelarija u hotelu, pored velikog broja praznih poslovnih prostora.

Nurković ovo demantuje. Kaže da su te prostorije koristili oni, resor rada i socjalnog staranja i Ministarstvo zdravlja.

”Dakle, tri resora su bila smještena tu. 20000 eura je ukupni zakup za tri resora i to je plaćala Uprava za imovinu koja je i zakupila prostor. Mi smo tu bili smješteni jer su se rekonstruisale naše prostorije na Trgu Vektra. To je bilo privremeno rješenje”, jasan je Nurković u izjavi za CdM.

On napominje da je Uprava za imovinu plaćala mjesečni zakup za Ministarstvo saobraćaja u iznosu od 7890 eura.

Osvrnuo se Nurković i na Bojanićevu izjavu da je bio iznenađen kada je tražio spisak službenih automobila, kartica za auto i na njemu vidio ime čovjeka koji je pravosnažno osuđen u slučaju Ramada.

Nurković tvrdi da je ovo neistina.

”Nikada taj čovjek nije koristio službeni auto, a od razrješenja nije koristio ništa od onoga što je kazao Bojanić”, ističe on.

Demantuje Nurković i izjavu Bojanića da je tražio sekretara Ministarstva ali da je on pobjegao.

”Nije tačno. To je maliciozna izjava. Sekretar je podnio ostavku koju je Vlada verifikovala. Sekretar je sve ostavio uredno. Nije odnio nikakvu dokumentaciju sa sobom, tako da nije imao ni potrebu da bježi”, jasan je bivši ministar.

Na kraju se Nurković dotakao i komentara da nema internet mreže u kabinetu, te da je Bojanić morao da se konektuje na wi-fi bistroa hotela.

Nurković kaže da su njihovi kompjuteri povezani na internu mrežu jer je to obaveza zbog zaštite podataka i da se ni u kom slučaju ne mogu koristiti nikakve wi-fi mreže.

Na kraju, Nurković kaže da je svoj posao obavljao profesionalno i po zakonu, te da ne razumije potrebu da neko iznosi neistine na račun Ministarstva na čijem je čelu bio.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve