Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

NTO: ”U Crnoj Gori smo proveli nezaboravan odmor i rado joj se vraćamo”, poručuju posjetioci na sajmu aktivnog turizma u Minhenu

Međunarodni specijalizovani sajam za aktivni turizam je jedan od najposjećenijih u južnom djelu Njemačke, sa posjetom od preko 122.000 posjetilaca aktivnog odmora. Poznat je po aktivnom vidu turizma i prezentaciji istog, a ove godine broji preko 850 izlagača iz 60 zemalja

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore po četvrti put predstavlja turističku ponudu na Međunarodnom specijalizovanom sajmu za aktivni turizam koji se održava u Minhenu, u periodu od 22 – 26. februara tekuće godine.

Tokom prva dva dana sajma, veliki broj posjetilaca je imao priliku da se bliže upozna sa širokim spektrom mogućnosti koje naša zemlja pruža u pogledu aktivnog odmora. Štand NTO CG su posjetili i vjerni gosti Crne Gore, Viktor i Lisa Muerner koji od 1969. godine svoje odmore provode u našoj zemlji. Ističu da su uglavnom ljetovali u Ulcinju, a posebno ih oduševila priroda, kultura, kao i gostoprimstvo crnogorskog naroda.

Takođe, štand je privukao i pažnju posjetiteljke koja je već boravila u Crnoj Gori, te se rado sjeća tih putovanja.

“Moj suprug i ja smo prvi put 1981. godine bili u Crnoj Gori na dvije nedelje i zaista smo se divno proveli. Bili smo smješteni u Budvi, a takođe smo posjetil Tivat i ostrvo Sveti Stefan. Priroda je nevjerovatna, i u Crnoj Gori smo zaista proveli nezaboravan odmor”, poručila je posjetiteljka sajma.

Član udruženja Njemačko – Crnogorskog poslovnog kluba, Michael Bader ističe da je sajam u Minhenu jedan od najvažniji u Bavarskoj, jer je moguće ostvariti direktan kontakt sa turistima koji planiraju odmor.

“Crnogorski štand je već dobro posjećen i mi se nadamo da će biti još više tokom vikenda, kada ljudi budu imali više slobodnog vremena da dođu na sajam. Ovo je za nas jedan od najvažnijih sajmova u Bavarskoj, jer ovdje imamo direktan kontakt sa turistima koji planiraju odmor u Crnoj Gori”, kazao je Bader.

Predstavnik hotelske grupacije Budvanska rivijera koja je strateški partner NTO, Danilo Bubanja je poručio da poslednjih nekoliko godina intenzivno rade na promociji Crne Gore na tržištu Zapadne Evrope, naročito na tržištu Njemačke.

“HG Budvanska rivijera kao jedan od najvećih hotelskih lanaca, bilježi rast broja turista sa tržišta Njemačke. Takođe, imamo već uspostavljenu dugogodišnju saradnju sa velikim brojem partnera iz Njemačke i težimo ka tome da ostvarimo nove kontakte sa turističkim agencijama kako bi produžili ovu turističku sezonu”, istakao je Bubanja.

Iz lokalne turističke organizacije Cetinja poručuju da je iskazano veliko interesovanje za aktivnim odmorom, te su na sajmu predstavili brojne turističke atrakcije.

“U tom smislu LTO prezentuje dva nacionalna parka – Lovćen i Skadarsko jezero, Lipsku pećinu, kamp oazu i brojne druge sadržaje. A svakako ono što je novo za 2023. godinu jeste i žičara Kotor – Lovćen koja će uveliko doprinijeti povećanju broja turista sa ovog govornog područja”, kazao je predstavnik LTO Cetinje, Marko Vujanović.

LTO Budve je na Sajmu turizma u Minhenu predstavila ponudu kako grada, tako i kompletne budvanske rivijere. Tom prilikom, predstavnik LTO Budve Aleksandar Božović je poručio da su pokušali saznati interesovanja posjetioca i njihove motive putovanja, te će u budućem periodu turističku ponudu uskaditi sa njihovim potrebama.

Predstavnik NTO Andri Stanović je poručio da Njemačka predstavlja veoma važno tržište za Crnu Goru, te da je zahvaljujući direktnoj liniji na relaciji Memmingen – Podgorica, avio kompanija WIZZ air stvorila uslove za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta.

“Interesantno je da mnogi turisti iz Njemačke planiraju na ovim sajmovima sledeću destinaciju koju će posjetiti, a to je nama veoma bitno. Njemačka kao prioritetno tržište za nas, u globalu ima na godišnjem nivou preko 60 miliona putovanja i svakako želimo da Crna Gora bude njihova destinacija za odmor u sledećem periodu”, poručio je Stanović.

U sklopu sajma, NTO CG je u saradnji sa strateškim partnerom hotelskom grupacijom Budvanska rivijera organizovala nagradnu igru za posjetioce sajma, a sproveden je i uputnik na osnovu kojeg će se prepoznati koje su želje i planovi turista iz Njemačke koji žele posjetiti Crnu Goru.

Ovaj sajam je jedan od najposjećenijih u južnom djelu Njemačke, sa posjetom od preko 122.000 posjetilaca aktivnog odmora. Poznat je po aktivnom vidu turizma i prezentaciji istog, a ove godine broji preko 850 izlagača iz 60 zemalja.

Pored NTO, ponudu aktivnog odmora je predstavio strateški partner NTO – Hotelska grupacija Budvanska rivijera, kao i lokalne turističke organizacije Kolašina, Bijelog Polja, Cetinja, Bara i Budve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve