Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

NTO: Promocija i više letova iz Poljske za više turista

Tokom drugog dana sajma planirana je organizacija „Crnogorske večeri“ za poljske turoperatore i medije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na jednom od najvažnijih međuarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „TT Warsaw 2019″ koji se održava od 21. do 23. novembra u Varšavi.

foto NTO
Imajuću u vidu trend da poljski turisti sve više putuju tokom zimske sezone, Crna Gora se posjetiocima sajma predstavlja objedinjenom ponudom, kako za odmor na plažama, outdoor aktivnosti i aktivni turizam tokom ljetnje sezone, tako i za zimski odmor na crnogorskim planinama i uživanje u skijaškim sportovima.

“Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku Crne Gore MONSTAT, do kraja septembra ove godine, evidentiran je rast broja poljskih turista od oko 11, odnosno rast ostvarenih noćenja od oko 14 odsto u odnosu na uporedni prošlogodišnji period”, navedeno je u saopštenju.

Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost, saopštili su iz NTO.

“Tako će od naredne sezone Crna Gora, kako je najavljeno, biti povezana direktnim avio linijama sa pet poljskih gradova, zahvaljujući cjelogodišnjoj liniji LOT Polish Airlines-a i sezonskim linijama niskotarifnih aviokompanija WizzAir-a i Ryaniar-a iz poljskih gradova. Pored Varšave, Vroclava i Katovica, u narednoj sezoni najavljeno je uvođenje i dvije nove linije Ryanair-a iz Podgorice ka Krakovu i Poznanju”.

Nastup na sajmu u Varšavi obilježili su, kako je saopšteno, organizovani sastanci sa poljskom turističkom privredom i propraćenost od strane poljskih medija koji su u susret sajmu promovisali Crnu Goru (All Inclusive, Was za Turystyka, Newsa, Lifestyle, Fly4free i drugi)

Crnogorski štand posjetio je ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt sa saradnicima.

Tokom drugog dana sajma planirana je organizacija „Crnogorske večeri“ za poljske turoperatore i medije.

“Imajući u vidu unaprijeđenu aviodostupnost kao i interesovanje poljskih turoperatora, za destinaciju i realizovane i planirane promotivne aktivnosti NTO CG, očekuje se da će se trend rasta turista sa ovog tržišta nastaviti i u 2020.”

Crnu Goru kao turističku destinaciju i njen turistički proizvod pored NTO CG, posjetiocima sajma predstavljaju: HG „Budvanska Rivijera“, „Montenegro Stars Hotel Group“, lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta i Podgorice i turističke agencije „Montenegro Tourist Service“ i „Explorer“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve