Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

NTO: Crna Gora jedna od najpopularnijih turističkih destinacija za Izraelce

Izraelska nacionalna televizija ''Channel 13'' prikazala je prirodne ljepote i turističke atrakcije Crne Gore kroz priloge u popularnim emisijama sa preko milion gledalaca

Imajući u vidu veliko interesovanje sa tržišta Izraela za Crnu Goru i odličnu avio povezanost, NTO CG je intenzivirala promotivne aktivnosti na ovom tržištu, koje su rezultirale unaprijeđenim imidžom i brojnim afirmativnim člancima, kao i TV reportažama o našoj destinaciji.

Izraelska nacionalna televizija “Channel 13“ prikazala je prirodne ljepote i turističke atrakcije Crne Gore kroz priloge u popularnim emisijama sa preko milion gledalaca.

“Riječ je o četiri priloga koja su prikazana u jutarnjim programima nacionalne televizije u sklopu emisije “Dobro jutro Izraele“ i “Otvaranje dana“, a u kojima je Crna Gora prikazana kao savršena destinacija za izraleske turiste”, saopšteno je iz NTO.

Voditelji ovih emisija zajedno sa njihovim gostima, među kojima su i poznati influenseri, govorili su o tome zašto je Crna Gora jedna od najzanimljivijih destinacija za odmor Izraelcima.

Maja Gur i Leon Kravic, jedni od najpopularnijih influensera specijalizovanih za putovanja u Izraelu, govoreći o atraktivnim destinacijama tokom 2022. godine su Crnu Goru izdvojili kao jednu od omiljenih destinacija zbog nevjerovatnih prirodnih ljepota, jezera, planina i predivnih plaža. Takođe, istakli su da Crna Gora ima bogatu turističku ponudu, a posebno u segmentu porodičnog turizma, što je posebno zanimljivo Izraelcima.

Foto: NTO
Foto: NTO
Foto: NTO
Foto: NTO

Još jedna influenserka za putovanja, Lital Trior, govorila je o Crnoj Gori kao idealnoj destinaciji za porodična putovanja, dok je ekspertkinja iz oblasti putovanja, Rotem Alon, govorila o tome zašto treba posjetiti Crnu Goru, koja je samo dva sata avionskog leta udaljena od Izraela, ističući odmor u prirodi i impresivne pejzaže.

“Crna Gora sve je popularnija destinacija za odmor među turistima iz Izraela, o čemu svjedoče podaci da smo u prvih devet mjeseci imali gotovo tri puta više turista iz Izraela u odnosu na prethodnu godinu i čak rast od oko 40 odstou poređenju sa istim periodom 2019. godine. Tome je doprinijela i izuzetna prisutnost u izraelskim medijima”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici vodećih izraelskih medija su krajem juna tekuće godine u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore boravili u trodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori. Riječ je o medijima koji imaju po oko 1,5 miliona čitalaca na dnevnom nivou. Kao rezultat te posjete, objavljeno je 7 članaka u kojima je Crna Gora prikazana kao atraktivna turistička destinacija.

Jedan od takvih članaka objavljen je u prestižnom digitalnom i štampanom mediju “Israel Today“ pod nazivom “Između planina i mora“.

„Crna Gora je je savršena za odmor na plaži, ali avanturistička putovanja puna uzbuđenja. Mediteranska klima, stari gradovi i slikoviti pejzaži čine ovo mjesto savršenim“, navodi se u članku u “Israel Today“.

U Crnoj Gori je u oktobru boravio ugledni urednik i novinar Asi Haim, koji piše za vodeće štampane i digitalne novine u Izraelu “Yedioth Ahronoth“, koji je tokom svoje posjete istakao da raznovrsnost ponude, s posebnim akcentom na odličnu ponudu avanturističkog turizma, osigurava dobre rezultate kada su u pitanju turisti iz Izraela.

Pokazano je i veliko interesovanje i za segment poslovnih putovanja od strane Izraelaca, te je nedavno grupa donosilaca odluka iz više izraelskih kompanija boravila u studisjkoj posjeti Crnoj Gori u cilju upoznavanja sa našom turističkom ponudom.

S obzirom na brojne potencijale Crne Gore kada je u pitanju tržište Izraela, NTO CG će i u narednom periodu nastaviti promotivne aktivnosti na ovom tržištu, te je planirana i studijska posjeta turoperatora, kao i učešće na sajmu u Tel Avivu.

TV prilozi i članci su dostupni na sljedećim linkovima:

Prilozi u emisijama “Dobro jutro Izraele“ i “Otvaranje dana“
https://we.tl/t-e4s7FxLrba

“Ljepotica na Balkanu“
https://drive.google.com/file/d/1t-Vwx1kB9TsQgOVG1vhpVSKL3C7dn_H9/view

“Gdje god da odeš u Crnu Goru naći ćeš ljepotu – Mi smo posjetili balkanski biser i zaljubili se“
https://www.ynet.co.il/vacation/worldtrips/article/r1urbptic#!/replace

“Balkanska proslava – odmor u Crnoj Gori nudi sveobuhvatno iskustvo“
https://drive.google.com/file/d/1qg5holkXy6NErOgPxCyEiLhxIsa0xayl/view

„Vodič Izraelcima za Crnu Goru“
https://www.jpost.com/international/article-712635

„Između mora i planina“
https://drive.google.com/file/d/1zXZfaBbUnrbzpfFgR2snJxKuvZxk6D8G/view

„Zemlja koju Izraelci sve više otkrivaju, ova zemlja ima pregršt skrivenih mjesta koje vrijedi posjetiti“
https://passportnews.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve