Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Novinari i influenseri iz Azerbejdžana: Crna Gora potpuno osvojila naše srce

Kroz aktivnosti predviđene programom putovanja, kako je saopšteno iz NTO,  predstavnici medija 1News.az i CBC TV, kao i influenserke Narmin Knjazli  i Ajnišan Gulijeva će moći svojoj publici da predstave autentičnost Crne Gore, kako u pogledu outdoor, tako i kulturne i gastro ponude

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je novinare i influensere iz Azerbejdžana koji će boraviti u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 25. maja do 1. juna tekuće godine.

Kroz aktivnosti predviđene programom putovanja, kako je saopšteno iz NTO,  predstavnici medija 1News.az i CBC TV, kao i influenserke Narmin Knjazli  i Ajnišan Gulijeva će moći svojoj publici da predstave autentičnost Crne Gore, kako u pogledu outdoor, tako i kulturne i gastro ponude.

Posjetili su Crnu Goru, navodi se, u pratnji vodećeg turoperatora Azerbejdžana Pasha travel, koji organizuje charter letove na relaciji Baku – Tivat u periodu od 18. maja do 7. septembra.

Prema riječima šefa operative, Zija Nagzade Crna Gora je tokom 2022. godine napravila “sjajan prodor na azerbejdžansko tržište i postala im omiljena turistička destinacija”.

“U prethodnoj godini sve karte su bile rasprodate u roku od nedjelju dana i to za period letjenja od maja do avgusta. Ove godine smo uveli direktnu liniju na relaciji Baku – Tivat, a nevjerovatna netaknuta priroda, ukusna hrana i pristupačne cijene, su samo neki od razloga zašto Azerbejdžanci vole da dolaze u Crnu Goru”, istakao je Nagzade.

Foto: NTO

IZ NTO navode da za vrijeme svog boravka u destinaciji, influenserke i novinari imali su priliku da posjete Ulcinj, Bar, Budvu, Herceg Novi, Kotor, Tivat, Cetinje, Podgoricu, Kolašin, kao i nacionalne parkove Lovćen i Skadarsko jezero.

Feliks Višnjevjetski (Feliks Vishnevetski) ispred najčitanijeg web sajta u Azerbejdžanu koji svakodnevno posjećuje 40.000 ljudi, prije sedam godina je posjetio Crnu Goru za koju kaže da je “divna gostoljubiva zemlja”.

“Veoma sam zadovoljan što sada imamo direktan let do Crne Gore, koji organizuje Pasha travel. Direktan četvoročasovni let dovodi u Tivat, bez presijedanja i čekanja, što je već u startu ukazivalo na dobar odmor”, istakao je Višnjevjetski.

Prema njegovim riječima, Crnu Goru ne čine samo atraktivne plaže i ukusna hrana, već mnogo zanimljivih aktivnosti.

“Ovu posjetu sam iskoristio da prođem gotovo čitavu Crnu Goru i divim se raznolikim prirodnim ljepotama, gostoljubivom narodu, bogatoj kulturnoj baštini i izuzetno ukusnoj hrani koju stalno pominjem na svom Instagram profilu i o kojoj ću pisati u članku za website.az. Nadam se da ću svojim člancima inspirisati Azerbejdžance da dođu u Crnu Goru i vjerujem da će mnogima postati omiljena destinacija za ljetnji odmor”, kazao je Višnjevjetski.

Novinar najgledanije televizije na ruskom jeziku u Azerbejdžanu CBC TV, Murad Ahundov, ističe da je Crna Gora “potpuno osvojila njegovo srce”.

“Već od prvih minuta putovanja, dok smo dolazili udobnim čarter letom od Bakua do Tivta, u organizaciji Pasha travel, osjetio sam da će ovo biti uspješna posjeta. Čim sam stigao u Crnu Goru, znao sam da me osjećaj nije prevario. Pored divnih gradova Budve, Herceg Novog, Tivta, Kotora i Perasta, koji osvajaju sa divnim plažama i istorijskim građevinama, arhitekturom i autentičnošću, Crna Gora nudi i mogućnosti aktivnog odmora. Stoga sam siguran da će Azerbejdžancima, Crna Gora i dalje ostati jedna od omiljenih turističkih destinacija”, poručio je Murad.

Istog mišljenja je i influenserka Narmin Knjazli, koja svojim pratiocima na Instagram profilu prikazuje prirodne ljepote Crne Gore.

“Nisam ni znala za sva ova divna mjesta u Crnoj Gori. Objavljujemo na društvenim mrežama sve lokacije koje posjetimo, pa odmah dobijamo i komentare pratilaca, koji su odlični”, kazala je Knjazli.

Imajući u vidu da se radi o poznatim influenserkama i medijima, iz NTO očekuju da će članci o našoj zemlji i objave na društvenim mrežama kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Pored NTO CG, kako dalje dodaju, podršku u organizaciji studijske posjete dali su i strateški partneri NTO CG – hotelska grupacija Budvanska rivijera i turistička agencija Gold travel, Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja, Podgorice, Cetinja i Kolašina, Narodni muzej Crne Gore, rizort One&Only Portonovi, hoteli Chedi, Porto Montenegro, Avala Resort&villas i restoran Jadran kod Krsta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve