Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi predsjednik Sindikata Plantaža biće izabran sjutra

Ako sjutra pobijede strah i sujeta onda ni naša kompanija, a ni Crna Gora još zadugo neće biti slobodne, i dalje će strah i sujeta da siju svoje zlo sjeme, saopštili su iz Sindikata

Prvi slobodni izbori za Predsjednika Sindikalne organizacije kompanije “13 Jul-Plantaže” AD, održaće se sjutra i prvi put će biti izabran po volji radnika, a ne po volji Izvršnog direktora i njegovih poslušnika, saopštio Sindikat Plantaža.

Kako su objasnili ranije je to bilo po volji Verice Maraš, a sada to nastavlja njen nasljednik, Miroslav Vuković.

“Od dolaska na čelo kompanije, po preporuci svoje prethodnice, pa do dana današnjeg više je tužbi podnio protiv radnika nego protiv ljudi koji su doveli kompaniju na rub propasti. I onda se pita zašto su radnici protiv njega?! Pa zato što se radnicima prijeti otkazima i premještajima a čuvaju se mjesta onima koji su firmu doveli u ovako težak položaj! Izgubio je Izvršni direktor kontrolu nad Sindikatom i to ga je mnogo zaboljelo, kao što bi zaboljelo i sve autokrate”, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju Vukovoć se ne miri sa tim porazom već naprotiv! Istim taktikama, kao i njegova prethodnica i prethodni režim uopšte, opet pokušava da preko Sekretara društva gospođe, Rajke Pejović i svojih poslušnika direktora sektora utiče na radnike da biraju svoje predstavnike po volji uprave, a ne po svojoj volji.

Ali, kako napominju, doživjeće još jedan poraz.

“Većina predstavnika u Skupštini Sindikata je izabrano po volji radnika, ostalo je još da se sjutra konačno izabere prvi demokratski Predsjednik Sindikata poslijee mnogo godina. Da li će to biti aktuelna Predsjednica Anka i nastaviti započetu borbu koja je u punom jeku i u kojoj je dala cijelu sebe ne štedeći se ni dana ni časa i stojički trpeći raznorazne napade i udarce najgore vrste, ili koleginica Danka koja je takođe već godinama u prvim redovima u borbi za prava radnika zbog čega je sebi prikačila etiketu protivnika uprave kompanije ali i osobe na koju niko ne može vršiti bilo kakav pritisak pa je neistomišljenicima postala veliki trn u oku, ili kolega Mijo koji je takođe dao veliki doprinos za oslobođenje našeg Sindikata od dugogodišnje tiranije, nama je svejedno”, ističe se u saopštenju.

Dodali su da o četvrtom kandidatu neće pisati, jer ga ne doživljavaju kao iskrenog predstavnika radnika, pogotovo zbog obećanja u svom programu da će prvo pristupiti promjeni našeg Kolektivnog ugovora koji je i najveća boljka rukovodstva kompanije, pa samim tim nije teško zaključiti čiji je kandidat.

Naglašavaju da će sjutra radnici odlučiti kakav Sindikat žele, borbeni i jak Sindikat ili opet da izgube slobodu i vrate se vazalskom Sindikatu.

“A Sindikat će biti tačno onakav kakvog ga mi radnici izaberemo! Kroz njega će se ogledati i cijela država, ako pobijedimo strah i sujetu onda će pobijediti slobodna volja, pravda i istina i onda se možemo nadati ozdravljenju naše kompanije, ali i boljoj i pravednijoj Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako napominju, ako sjutra pobijede strah i sujeta onda ni naša kompanija, a ni Crna Gora još zadugo neće biti slobodne, i dalje će strah i sujeta da siju svoje zlo sjeme.

“Ne dozvolimo to! Izađimo i slobodno glasajmo i pokažimo da radnički pokret i dalje živi! Pokažimo i dokažimo da su pošten rad, sloboda, pravda i istina i dalje jedina želja svakog radnika i uoskupština sindikata pšte svakog čovjeka! Složno do konačne pobjede”, poručili su iz Izvršnog odbora Sindikalne organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve