Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Norveška podržava razvoj malih preduzeća u Crnoj Gori sa 200.000 eura

Kako se ističe u saopštenju, u okviru javnog poziva koji je otvoren do 12. decembra 2021. godine, mogu konkurisati biznis inkubatori i habovi, istraživački centri, akademske institucije, organizacije civilnog društva koja se bave podrškom poslovanju, poslovna udruženja, razvojne agencije i drugi subjekti koji imaju mandat da podrže razvoj malog biznisa na neprofitnoj osnovi

Norveška je preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora” izdvojila je 200.000 eura za projekte podrške malim preduzećima iz sektora održive poljoprivrede i lanca proizvodnje hrane, održivog i zdravstvenog turizma, informacionih tehnologija, proizvodnje i kreativnih industrija.

Kako se ističe u saopštenju, u okviru javnog poziva koji je otvoren do 12. decembra 2021. godine, mogu konkurisati biznis inkubatori i habovi, istraživački centri, akademske institucije, organizacije civilnog društva koja se bave podrškom poslovanju, poslovna udruženja, razvojne agencije i drugi subjekti koji imaju mandat da podrže razvoj malog biznisa na neprofitnoj osnovi.

“Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese razvoju i rastu malih preduzeća u Crnoj Gori, unapređenjem njihove konkurentnosti. Predložene projektne aktivnosti treba da obuhvate konkretan broj malih biznisa i da se prevashodno odnose na digitalizaciju proizvodnje i prodaje, doprinos smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu, izgradnju kapaciteta za veću otpornost malih preduzeća, uvođenje novih tehnologija u proizvodnji, marketing, brending i širenje na nova tržišta, uvođenje različitih standarda i obuke za pronalaženje različitih izvora finansiranja i izgradnju kapaciteta subjekataza podršku poslovanju”, ističe se u saopštenju.

Glavni fokus intervencije je na unapređenju ciljanih malih preduzeća uz naglašavanje elemenata umrežavanja između organizacija za podršku poslovanju i lokalnih samouprava, i jasno demonstriranje vrijednosti predstavljenog partnerstva. Vrijednost bespovratnih sredstava može da varira od 25.800 do 43.000 eura, dok finansijsko učešće organizacija nije obavezno.

Projektne aktivnosti mogu da traju najduže devet mjeseci. Svi detalji poziva i prijavni formulari dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ (www.norveskazavas.me).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve