Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

NLB Banka nastavlja sa aktivnostima na preuzimanju Komercijalne banke Beograd

“Ukazano je da NLB Banka nastavlja sa započetim aktivnostima na regionalnom širenju i preuzimanju Komercijalne banke Beograd, što je zbog pandemije koronavirusa, dodatni izazov u ostvarenju planiranih poslovnih ciljeva NLB Banke. Međutim, Banka će svakako nastaviti sa mjerama podrške svojim klijentima u Crnoj Gori koji imaju potencijalnu održivost”, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se sa glavnim izvršnim direktorom, Martinom Leberleom, a putem aplikacije Skype for Business, u razgovor je uključen i Archibald Kremser, predsjednik Odbora direktora NLB banke, AD Podgorica. Na sastanku su razgovarali o poslovanju NLB Banke u Crnoj Goru u svijetlu aktuelne situacije, te o daljoj perspektivi i planovima ove banke u narednom periodu.

Centralna banka Crne Gore

“Ukazano je da NLB Banka nastavlja sa započetim aktivnostima na regionalnom širenju i preuzimanju Komercijalne banke Beograd, što je zbog pandemije koronavirusa, dodatni izazov u ostvarenju planiranih poslovnih ciljeva NLB Banke. Međutim, Banka će svakako nastaviti sa mjerama podrške svojim klijentima u Crnoj Gori koji imaju potencijalnu održivost”, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

Predstavnici NLB Banke su iskazali spremnost za nastavak aktivnosti na realizaciji projekta AQR i iskazali interesovanje za aktivnosti Centralne banke na pripremi nove podzakonske regulative zasnovane na novom Zakonu o kreditnim institucijama.

“Na sastanku je istaknut značaj očuvanja finansijske stabilnosti i likvidnosti bankarskog sektora i naglašen veliki značaj podrške koju banke dobijaju od matičnih banaka iz inostranstva. Ocijenjeno je da će se sa otvorenim i konstruktivnim razgovorima nastaviti i u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve