Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Njemačka zainteresovana za osnivanje nove avio-kompanije u Crnoj Gori

Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbijediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope

Ambasador Njemačke Robert Veber posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa Montenegro Airlinesom MA, kao i za dalje planove Vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio kompanije, saopšteno je na sastanku Vebera sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbijediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

“Spajić je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što prije osnovana. On je informisao sagovornika o mjerama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije korona virusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama”, rekli su u Ministarstvu.

Veber je čestitao Spajiću na imenovanju i poželio mu uspješan mandat. Sagovornici su dogovorili i nastavak intenzivne i otvorene komunikacije na institucionalnom i političkom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve