Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Niže cijene taksi usluga u Podgorici

Firma PG taksi snizila je cijene usluga za 20 odsto, pa za kilometar vožnje umjesto 55 centi sada treba izdvojiti 50 centi, a za minut čekanja umjesto 0,15 eura deset centi.

Firma PG taksi snizila je cijene usluga za 20 odsto, pa za kilometar vožnje umjesto 55 centi sada treba izdvojiti 50 centi, a za minut čekanja umjesto 0,15 eura deset centi. Na ovaj korak, kako je saopštio Ranko Janketić, poslovođa PG taksija, odlučili su se kako bi privukli putnike.

“Mi već par dana vozimo po novim cijenama. Od kada smo počeli da radimo, nakon pauze zbog korone, ima interesovanja građana ali to nije zadovoljavajuće. Kako bi bili što pristupačniji i kako bi imali što više korisnika odlučili smo se da snizimo cijene usluge”, naveo je Janketić.

Za razliku od PG taksija cijene usluga neće mijenjati taksi udruženje Lider.

“Na ovaj nivo posla svi poslujemo ispod granice rentabilnosti. Bilo kakvo spuštanje cijena je igra sa firmama i sa njenim poslovanjem. Za korisnike bi bilo dobro da se cijena može korigovati, ali za vlasnike ne. Pazari su lošiji u odnosu na period prije epidemije”, saopštio je Saša Đurović, predstavnik taksi udruženja Lider.

Da situacija nije dobra smatra i Vesko Bjelić, iz taksi udruženja Desetka.

“Nismo zadovoljni koliko se prometuje. Pomoć da tražimo ne znam da li ima vajde. Šta će biti ubuduće ne znam ali situacija nije sjajna”, naveo je Bjelić.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve