Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Nikšićane očekuju stambeni krediti po povoljnim uslovima

Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada

Opština Nikšić pokreće projekat “Nikšić je moja adresa” čiji je cilj dodjela subvencija za stambene kredite po povoljnim uslovima, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Projekat je, kako su kazali, koncipiran da najprije pomogne mladim bračnim parovima, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, kao i domaćinstvima sa djecom sa
smetnjama u razvoju.

“U prioritetnu ciljnu grupu biće obuhvaćeni i zaposleni u javnom zdravstvu, kao izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije COVID – 19.

Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada. Želja nam je da svako od njih ima svoju adresu u Nikšiću, svoj krov nad glavom i svoju sigurnost. Da Nikšić bude njihov dom, njihovo opredjeljenje i njihova perspektiva”, istakli su predstanvici Opštine Nikšić.

Kako su objasnili, kamatna stopa će biti konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost će biti do 25 godina, što će detaljno definisati Odluka o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima, radi obezbjeđenja stana.

“Namjera ovog projekta je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti i po kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana”, objasnili su u Opštini.

Kako su dodali, novac za realizaciju projekta planiran je budžetom Opštine Nikšić za narednu godinu, nakon čijeg usvajanja slijedi utvrđivanje kriterijuma i postupka dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima.

“Objaviće se javni poziv za učešće komercijalnih banaka i javni poziv za fizička lica – korisnike zainteresovane za kupovinu ponuđenih stanova”, naveli su u Opštini Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve