Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

NEPI demantuje: Nijesmo kupili Deltu

Kompanija NEPI saopštila je da nije kupila ni tržni centar Delta siti u Pogorici niti istoimeni šoping mol u Beogradu

Kompanija NEPI saopštila je da nije kupila ni tržni centar Delta siti u Pogorici niti istoimeni šoping mol u Beogradu.

foto youtube.com

Pobjeda je objavila prema njihovim nezvaničnim saznanjima investicioni fond Nju Jurop Properti Investments(NEPI) kupio podgorički i beogradski šoping mol Delta Siti.

“Kako smo nedavno dobili više upita povodom informacije o navodnoj kupovini šoping centara Delta City u Podgorici i Beogradu od strane kompanije NEPI Rockcastle, želimo da podijelimo sa vama informacije na pomenutu temu. Kompanija NEPI Rockcastle nije preuzela, niti kupila ni jedan od pomenutih šoping centara (Delta City Podgorica, Delta City Beograd). Informacije koje su pojedini mediji objavili danas o navodnoj kupovini šoping centara su pogrešne”, navodi se u saopštenju.

Ova dva tržna centra je 2016. godine od beogradskog biznismena Miroslava Miškovića kupio za 202,8 miliona eura tadašnji južnoafrički investicioni fond Hiprop investment.

Više od polovine iznosa, 127,8 miliona eura, bila je cijena beogradskog šoping mola, dok je crnogorski kupljen za 75 miliona.

Prema tadašnjoj računici, Mišković je na ovoj transakciji zaradio 38,1 milion eura.

Podgorički Delta Siti otvoren je 2008. godine i na površini od 48.000 kvadrata ima 75 lokala u kojima je zaposleno 1.200 ljudi, a beogradski je otvoren godinu ranije, ima 85.000 kvadrata, 130 lokala i zapošljava 1.500 ljudi.

Hiprop investment je vlasnik 11 ekskluzivnih tržnih centara širom Južne i podsaharske Afrike, a transakcija sa Delta tržnim centrima im je bio prvi izlazak sa afričkog tržišta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve