Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović: GI 21. maj upozoravao na neodrživost programa Evropa sad, sve se obistinilo

''Očigledno je već sada da su Krivokapićevi ministri finansija i ekonomije bjesomučno i demagoški trošili javna sredstva dok su paralelno kreirali fiktivne cifre na prihodnoj strani budžeta. Sada je već izvjesno da će ovakva neodgovorna politika skupo koštati javne finansije u tekućoj budžetskoj godini''

Član Koordinacionog odbora Građanske inicijative 21. maj Andrej Nedović kazao je da su njihova upozorenja o neodrživosti programa Evropa sad obistinjena, te da je to dokazano na prethodnoj sjednici Skupštine Crne Gore prilikom usvajanja tehničkog rebalansa budžeta, pri čemu je ministar finansija otkrio da je budžetska rezerva sa planiranih 67 miliona eura spala na 5.7 miliona, dok su budžeti lokalnih samouprava izgubili skoro 3 miliona.

“Podsjećamo da je GI “21.maj” u kontinuitetu upozoravao na neodrživost i avanturizam ekonomske politike bivše vlade. Očigledno je već sada da su Krivokapićevi ministri finansija i ekonomije bjesomučno i demagoški trošili javna sredstva dok su paralelno kreirali fiktivne cifre na prihodnoj strani budžeta. Sada je već izvjesno da će ovakva neodgovorna politika skupo koštati javne finansije u tekućoj budžetskoj godini. Vrijedi još jednom istaći da političku odgovornost za podršku kladioničarskoj ekonomskoj politici naročito snosi Abazović i njegovi poslanici, kao i svi predstavnici partija koji su zdušno podržali program sarkastičnog naziva”, navode u saopštenju.

Napominju da osim opravdane potrebe da se poveća minimalna zarada, kako kažu, propali projekat bivše vlade gotovo da nije sadržao ni jednu razumnu i ekonomski održivu mjeru.

“Sada je već izvjesno da je nužna sanacija javnih finansija, hitno stvaranje privlačnog investicionog ambijenta ali i ispitivanje pravne odgovornosti ključnih aktera tzv. programa “Evropa sad””, zaključuje Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve