Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nedović: Stijović bi trebalo da se bavi aplikacijom za IPARD umjesto lagodnim službenim putovanjem

Član Koordinacionog odbora Pokreta, Andrej Nedović kazao je da, dok je juče Evropska komisija za period 2021-2027 usvojila IPA III Programa ruralnog razvoja (IPARD III) za Sjevernu Makedoniju i Srbiju, crnogorski ministar poljoprivrede je na lagodnom službenom putovanju u inostranstvu

Član Koordinacionog odbora Pokreta, Andrej Nedović kazao je da, dok je juče Evropska komisija za period 2021-2027 usvojila IPA III Programa ruralnog razvoja (IPARD III) za Sjevernu Makedoniju i Srbiju, crnogorski ministar poljoprivrede je na lagodnom službenom putovanju u inostranstvu.

Nedović napominje da Crnoj Gori lako može pripasti “znatno manji iznos nego što je to bio u slučaju IPARD II od 35 miliona eura”, ističući da Crna Gora ne smije sebi nikad više dopustiti da tzv. eksperti preuzimaju bilo kakve resore.

“Ovo kažemo jer je Ministar sa saradnicima trebao da se primarno bavi aplikacijom za IPARD III kao prioritetnim resornim poslom od najveće važnosti za domaće poljoprivrednike. Zato se ne treba čuditi ako Crna Gora ostane bez značajnih sresdtava za IPARD III program jer je nadležno ministrstvo zakašnjelo reagovalo. To bi dodatno ostavilo negativne posljedice za naše već demoralisane poljoprivredne proizvođače koji u proteklih godinu i po inače nijesu dobili neophodnu pomoć”, naveo je on.

Podsjeća da će Sjeverna Makedonija imati pravo na podršku od 97 miliona eura dok će Srbija prihodovati 288 miliona eura, pri čemu, ističe Nedović, Crnoj Gori lako može pripasti “znatno manji iznos nego što je to bio u slučaju IPARD II od 35 miliona eura”.

“Važno je istaći da IPARD III obuhvata jačanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, olakšavanje poslovanja, zapošljavanje u ruralnom području, poboljšanje položaja farmera, kao i podršku mladim poljoprivrednicima. Sve ovo naglašavamo zbog toga što država Crna Gora ne smije sebi nikad više dopustiti da tzv. eksperti i nesposobni partijski namještenici preuzimaju bilo kakve resore i radna mjesta koja zahtijevaju iskusna, stručna i odgovorna lica”, zaključuje Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve