Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mugoša: Islamska zajednica duguje za porez 3,15 miliona, MCP SPC dva miliona

Ne postoji nijedan poreski obveznik koji je oslobođen poreza

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša kazao je na kontrolnom saslušanju u Skupštini da ne postoji niti jedan poreski obveznik u Crnoj Gori koji je oslobođen obaveze prijavljivanja i plaćanja poreza suprotno zakonskim propisima.

“Poreska uprava svoje postupanje temelji na jednakom tretmanu svih obveznika, ulažući maksimalne napore da obezbijedi naplatu poreza i visok stepen poštovanja poreskih propisa bez obzira na kategoriju poreskih obveznika, vlasničku strukturu ili političku pripadnost istih”, ističe Mugoša.

Kako je naglasio, napori Poreske uprave da unaprijedi stepen poreske discipline rezultiralo je smanjenjem poreskog duga kod značajnog broja obveznika.

“Kompanija AD “Rudnik uglja” Pljevlja značajno je smanjila dug, AD “13 jul Plantaže” u potpunosti izmirili dug”, naveo je Mugoša.

On je kazao i da Poreska uprava preuzima sve zakonom propisane mjere za naplatu poreskih obaveza kod grupacije “Vektra”.

“Od Doo “Vektra Jakić” Pljevlja od početka reprograma naplaćen je iznos obaveza 1.607.559 eura i podnijet prijedlog za pokretanje stečajnog postupka poreskog dužnika”, ističe Mugoša.

Mugoša je kazao da vjerske zajednice u Crnoj Gori duguju za poreze.

“Mesihat Islamske zajednice 3,15 milliona, Mitropolija crnogorsko-primorska 2,09 milliona, Katolički župni ured 103 hiljade, Crnogorska pravoslavna crkva 547 eura, Rimokatolička crkva u Podgorici 36.000 eura”, objasnio je Mugoša.

On je dodao i da je kotorska Biskupija na bijeloj listi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorac
07.07.2020-18:23 18:23

E tako treba, svi da plate sto treba i tacka. Ako mora svaki gradjanin i pojedinca to da radi nevidim zasto ovi ostali nebi to isto. I Samo se spc buni i protivi drzavi a ovi ostali ni rijec primjedbe. Zakon je isti za sve u normalno razvijene drzave nema razlika pa nekom sito nekom reseto. Potpuno podrzavam i kome Pravda neodgovara taj je sklon nepravdi.