Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nastavlja se intenzivna promocija

Poručeno sa sastanka NTO i MERT sa direktorima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG) Ana Tripković Marković, sa saradnicima i predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma održala je sastanak sa direktorima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori.

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Damir Davidović, je poručio da trenutno kada sumiramo sezonu imamo razloga za zadovoljstvo i optimizam, te da je neophodan veći budžet radi bolje promocije Crne Gore kao turističke destinacije.

Rezimirajući rezultate ljetnje turističke sezone Tripković Marković, na osnovu izvještaja koje lokalne turističke organizacije dostavljaju na nedeljnom nivou NTO CG, konstatovala je da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala ova sezona “ostvareni prilično dobri rezultati, kako u primorskim i centralnim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru”.

“Napomenula je da je ove godine najveći izazov predstavljao budžet, ali je NTO CG uz napore zaposlenih, pomoć lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede uspjela da realizuje sve aktivnosti zacrtane planom i programom”, dodaju iz NTO.

Savjetnica direktorice NTOCG Dušanka Pavićević predstavila je načelni plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret zimskoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva nastup na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateški važnim emitivnim tržištima, kao i novim tržištima u skladu sa rastom tražnje.

U fokusu sastanka, kako se navodi,  bilo je planiranje i usklađivanje zajedničkih marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2022. godine.

Ovom prilikom, direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović je prisutne upoznala i sa mogućnostima za turističku promociju do kraja 2022. godine u okviru predstavljanja Crne Gore na značajnom sajmu turizma WTM u Londonu kojem će prisustvovati oko 50 međunarodnih turističkih poznavalaca, IBTM World u Barseloni, kao i 53. međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu.

“Predstavnici lokalnih turističkih organizacija primorskog, sjevernog i centralnog regiona su poručili da su generalno zadovoljni sezonom, ali da i dalje postoje problemi kao što su finansiranje i prijava gostiju, na kojima je potrebno sinergijski raditi u narednom periodu. Pored toga, problem predstavlja i nedostatak infrastrukturnih ulaganja, smještajnijih kapaciteta, kao i komunalni nered”, dodaju iz NTO CG.

Na sastanku NTO CG sa lokalnim turističkim organizacijama zaključeno je da će se u narednom periodu dalje raditi na inteziviranju saradnje u cilju sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unapređenju destinacijskog menadžmenta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici nacionalne avio kompanije Air Montenegro koja je strateški partner NTOCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve