Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Nastavak podrške stočarima iz Berana: Dodijeljene priplodne junice

Ministar Aleksandar Stijović istakao je značaj ove aktivnosti, iskazujući uvjerenje da će se u narednim godinama proširiti i na ostale opštine u Crnoj Gori, kako bi ljudima koji hoće da rade i da se bave stočarstvom omogućili da lakše dođu do novih grla

Na novoj Stočnoj pijaci 9. novembra u Beranama dodijeljene su priplodne junice poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine, u cilju podrške i razvoja stočarskog sektora. Kroz ovu mjeru, koja se raealizuje već drugu godinu povećava se stočni fond i unapređuje domaća proizvodnja, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministar Aleksandar Stijović istakao je značaj ove aktivnosti, iskazujući uvjerenje da će se u narednim godinama proširiti i na ostale opštine u Crnoj Gori, kako bi ljudima koji hoće da rade i da se bave stočarstvom omogućili da lakše dođu do novih grla.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac, kako je saopšteno, iskazao je uvjerenje da će se kroz uspješnu saradnju koju Opština ostvaruje sa Ministarstvom poljoprivrede i ministrom Aleksandrom Stijovićem u narednoj godini uvećati broj broj grla koji će se dodijeliti i na taj način dodatno pomoći stočarima u Beranama.

Sekretar za poljoprivredu u Opštini Božo Premović ukazao je da je, osim dodjele junica, prije 3 dana podijeljeno 10 000 sadnica, te da će se u narednim danima podijeliti preko 230 priplodnih jagnjica, što je praksa koju će Opština u saradnji sa resornim Ministarstvom nastaviti i u narednom periodu.

Kako je saopšteno, nakon dodjele junica i razgovora sa stočarima, ministar Stijović je održao sastanak sa predsjednikom Bogavcem i saradnicima, na kome su predočene mjere koje Opština i resorni Sekretarijat preduzimaju u oblasti pomoći poljoprivrednim proizvođačima u namjeri povećanja sredstava u narednoj budžetskoj godini.

Ministar Stijović je istakao odnos sa lokalnom samoupravom u Beranama kao dobar primjer uspješne saradnje koja se ostvaruje u cilju razvoja poljoprivrede, naglasivši da će ministarstvo nastaviti da podržava poljoprivredni sektor u Beranama, ne samo kroz subvencije već i kroz razvojne projekte, izgradnju seoske infrastrukutre, izgradnju obaloutvrda i nizom drugih aktivnosti u cilju razvoja ovog kraja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve